Spotify test eigen versie van Instagram Stories-achtige functie

30 november 2020 2 Minuten 0 Reacties
spotify-logo-new

We zien nu ook dat Spotify zich bezighoudt met een Instagram Stories-achtige functie, waarmee artiesten dingen kunnen delen met fans.

Spotify geeft artiesten extra opties

Nadat Twitter eerder deze maand zijn eigen versie van Instagram Stories uitgebracht heeft in de vorm van Fleets, moet muziekstreamingdienst Spotify gedacht hebben: dat kunnen wij ook. Afgelopen weekend is het bedrijf begonnen met het openbaar testen van de functionaliteit, waarmee artiesten en bedrijven extra opties krijgen als het gaat om dingen delen met hun fans.

De functie werd ontdekt door een YouTuber, die zijn bevindingen deelde via Twitter. Hij vond de optie toen hij zocht op kerstmuziek. Na het openen van de jaarlijkse kersthitlijst op Spotify, werd hij al gauw geconfronteerd met de stories-achtige functie van de muziekstreamingdienst. Op de profielfoto van de lijst wordt namelijk een nieuwe knop gepresenteerd. Het is een knop met bewegend beeld, dus dat pakt ook gewoon je aandacht. De app vertelt dat je erop kunt tappen om meer informatie te zien. Na het tappen verschenen er verschillende beroemdheden in beeld die iets te vertellen hadden over hun favoriete kerstnummers.

De interface oogt een beetje zoals elke andere stories-interface. Bovenin zien we een balk met daarin de hoeveelheid video’s. Ook kun je door de video’s scrollen door aan de linker- of rechterkant van het scherm te tikken.

Advertentie

Het is echter niet de eerste keer dat we iets over een stories-functie horen van Spotify. De eerste keer dat hierover iets in het nieuws kwam, was in augustus 2019, toen software-ingenieur Jane Wong de functie opdook. Wong duikt wel vaker nieuwe of aankomende functies op binnen apps door ze eens goed te ontleden. De functionaliteit werd toen echter niet openbaar getest en dat is nu dus wel het geval.

Het lijkt erop dat Spotify de nieuwe optie in een a/b-proef test, waardoor het kan zijn dat een deel van de gebruikers wel en een deel geen toegang heeft momenteel. Je kunt dit zelf checken door dus de Christmas Hits-playlist op te zoeken en te kijken of er bij jou als een extra knop aanwezig is.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)