Spotify breidt uit en brengt sectie voor audioboeken uit

26 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
spotify-logo-new

Spotify laat weten dat er een nieuwe sectie uitgebracht is waarmee je naar audioboeken luistert. De sectie is voor iedereen beschikbaar.

Spotify stapt ook in de wereld van audioboeken. Er zijn nu negen boeken beschikbaar, ingesproken door stemmen die je wellicht herkent. Mocht je dus alle muziek op het platform een keer gehoord hebben en de podcastsectie hebben uitgespeeld, dan heb je nu nog meer content om naar te luisteren.

Spotify biedt audioboeken aan

Hoewel de negen uitgekozen boeken onderdeel zijn van het publieke domein, zijn de opnamen die beschikbaar zijn op Spotify wel exclusief voor het platform. Het bedrijf bekijkt met de negen boeken of luisteraars hierin geïnteresseerd zijn en of dit dus een waardevolle toevoeging is voor de muziekstreamingdienst. Elk audioboek heeft ook een toevoeging van tien tot vijftien minuten, waarin Harvard-professor Glenda Carpio meer vertelt over de geschiedenis, verhalen en thema’s.

Dit zijn de negen verhalen:

Advertentie
  • Frankenstein door Mary Shelley, verteld door David Dobrik
  • Narrative of the Life of Frederick Douglass door Frederick Douglass, verteld door Forest Whitaker
  • The Awakening door Kate Chopin, verteld door Hilary Swank
  • Persuasion door Jane Austen, verteld door Cynthia Erivo
  • Cane door Jean Toomer, verteld door Audra McDonald
  • Great Expectations door Charles Dickens, verteld door James Langton
  • Jane Eyre door Charlotte Bronte, verteld, door Sarah Coombs
  • Passing door Nella Larsen, verteld door Bahni Turpin
  • Red Badge of Courage door Stephen Crane, verteld door Santino Fontana

Volgens The Hollywood Reporter zag CEO Daniel Ek de waarde in van audioboeken toen hij doorkreeg hoe populair ze zijn onder Duitse gebruikers. Niet lang daarna verscheen er een vacature voor iemand die dus met audiobooks bezig gaat zijn en nu zijn we op dit punt beland.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Spotify experimenteert met audioboeken. Vorig jaar bracht het platform de boeken van Harry Potter naar de muziekstreamingdienst, waar Daniel Radcliffe, David Beckham en Dakota Fanning de vertellers waren. Sindsdien hebben we er niets meer over vernomen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)