PlayStation 5 ondersteunt (video)streamingdiensten: dit zijn ze

22 oktober 2020 1 Minuut 3 Reacties
playstation-5-console

De Sony PlayStation 5 ondersteunt vanaf de lancering medio november ook een aantal videostreamingdiensten, waaronder Disney+ en Netflix.

Dit zijn de streamingdiensten voor de PlayStation 5

Sony heeft in een vers gepubliceerde blogpost uitgelegd welke streamingdiensten we mogen verwachten ten tijde van de release van de PlayStation 5. Eén van die videostreamingdiensten is Apple TV+. Het is niet vreemd dat die dienst aanwezig zal zijn, aangezien Apple hem ontzettend hard pusht op andere platformen (naast natuurlijk zijn eigen hardware). Je bekijkt er de exclusieve content, meldt je aan voor kanalen en kan zowel shows huren als kopen. En ja, de app komt ook naar de PlayStation 4 toe, wat goed nieuws is voor liefhebbers.

Ondertussen is het nog even afwachten of de Xbox One en Xbox Series X de Apple TV+-app krijgen. Daar zijn al verwijzingen voor gevonden, dus de kans is heel groot. Eerder verschijnen er namelijk ook al geruchten over een release op PS5.

Naast Apple TV+ kunnen we nog een aantal belangrijke diensten vinden op de PlayStation 5. Denk dan aan Netflix, Disney+, YouTube, Twitch en Spotify. Andere diensten, waaronder Amazon Prime Video, verschijnen pas op een later moment voor de spelcomputer annex mediaspeler. Verder heeft Sony een nieuwe afbeelding van de afstandsbediening gepresenteerd. De voorheen vier lege knoppen hebben nu allemaal een gezicht gekregen. De knoppen zijn namelijk snelkoppelingen voor de diensten Disney+, Netflix, Spotify en YouTube. Mochten dat toevallig je vier meestgebruikte streamingdiensten zijn, dan heb je dus geluk.

Reacties (3)