‘Apple TV en HomeKit komen naar de PlayStation’

05 oktober 2020 1 Minuut 0 Reacties
apple-tv-interface

Vorige week kwam in het nieuws dat de Xbox de Apple TV-app zou krijgen. Nu blijkt dat de PlayStation hem waarschijnlijk ook krijgt.

PlayStation met Apple TV- en HomeKit-apps – gerucht

Sinds de lancering van de Apple TV-app, waarmee je onder meer toegang krijgt tot de videostreamingdienst Apple TV Plus, heeft Apple ervoor gezorgd dat die applicatie beschikbaar is op een groot aantal apparaten. Je hoeft niet per se een Apple-apparaat te hebben om de app te kunnen gebruiken en het abonnement te kunnen afnemen. Het is één van de weinige diensten die dus ook buiten het Apple-ecosysteem werkt. De app is nu beschikbaar voor tv’s van fabrikanten als Sony, LG en Samsung.

En binnenkort verschijnt de app mogelijk dus ook op Xbox en PlayStation. Vorige week kwam het nieuwtje over de Xbox naar buiten en nu lijkt het erop dat de PlayStation dus ook zijn eigen versie krijgt. Dat meldt een anonieme bron aan de website 9to5Mac. Ook meldt die bron dat de Sony-spelcomputer ondersteuning voor HomeKit krijgt, maar het hoeft niet te betekenen dat beide apps tegelijkertijd uitgebracht worden.

De Apple TV-app biedt dus onder meer toegang tot de videostreamingdienst van het bedrijf uit Cupertino. Ook krijg je toegang tot de volledige iTunes-filmbibliotheek (inclusief alle titels in 4k hdr) en partnerkanalen. HomeKit is het smarthomeplatform van het bedrijf, waarmee je apparaten in huis kunt automatiseren en meer. Wanneer de apps naar de spelcomputers moeten komen – en welke – dat is niet bekendgemaakt. De kans is heel groot dat de app uitgebracht worden voor de Xbox Series X, Series S en PlayStation 5.

Reacties (0)