PlayStation 5 krijgt zijn eigen virtualrealityheadset, kondigt Sony aan

23 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
playstation 5

Sony werkt momenteel aan de volgende generatie virtualrealityheadset voor de PlayStation 5, zo maakt het bedrijf dinsdag bekend.

De virtualrealityheadset voor de PlayStation 5 komt helaas dit jaar niet uit en onduidelijk is nog wanneer dit wel gebeurt. De nieuwe headset van Sony heeft onder meer een verbeterde field of view, hogere resolutie en een enkel kabel voor gemakkelijker gebruik.

Virtualrealityheadset voor PlayStation 5

Sony maakt de plannen voor de nieuwe vr-headset bekend via zijn eigen blog. Uiteraard moet de headset er op technisch vlak op vooruitgaan, zodat je als speler kunt genieten van mooie, digitale wereld — net zoals op de PlayStation 4 met PlayStation VR. Maar het is ook belangrijk dat het gemak er flink op vooruitgaat, schrijft Hideaki Nishino, Senior Vice President, Platform Planning & Management bij Sony.

Daarnaast werkt Sony aan een nieuwe controller voor de PlayStation 5-headset. De nieuwe controller krijgt enkele functies die we nu ook al tegenkomen op de nieuwe DualSense-controller (die het systeem echt een next-gen gevoel meegeeft). Daarnaast moet de controller op het gebied van ergonomie ook verbeterd worden.

Advertentie

Er is nog een hoop werk aan de winkel en op moment kunnen we verder niets anders doen dan afwachten tot Sony met meer informatie komt. Het is niet bekend wanneer de nieuwe headset verschijnt, maar dit jaar hoeven we er sowieso niet op te wachten.

Reacties (0)