PlayStation 5-controller ondersteunt ook smartphones en pc

26 oktober 2020 2 Minuten 0 Reacties
playstation-5-controller

Verschillende journalisten en contentmakers hebben de PlayStation 5 al in handen, waardoor er nu extra info beschikbaar is over de controller.

PlayStation 5-controller breed inzetbaar

Eén van de contentmakers die al even met de controller van de PlayStation 5 aan de slag ging, was YouTuber Austin Evans. Het kanaal heeft hierover een unboxingvideo gemaakt. Mocht je dus nieuwsgierig zijn naar de PS5-controller, dan is dit tot nu toe de beste blik die je op het apparaat krijgt.

We wisten al een hoop over de controller. Rechts zitten de vier bekende actieknoppen, terwijl links de vierpuntdruktoets zit. Ook zitten in het midden de twee analoge knuppels, het touchpad, de PlayStation-knop en de speaker. Bovenop zitten vier schouderknoppen (de achterste triggers ondersteunen meerdere drukpunten) en verder is er verbeterde rumble aanwezig.

Advertentie

In de video van Evans zien we overigens een hoop van die dingen niet in actie. De contentmaker sluit de controller namelijk niet aan op een PlayStation 5, waardoor we dus niets over de adaptive triggers en verbeterde trilfunctie te zien krijgen. In plaats daarvan zien we dat Evans de controller bedraad aansluit op een Microsoft Surface Laptop Go en draadloos aan een Google Pixel 5. En, niet geheel onopmerkelijk, hij gebruikt de Sony-controller op een Google-smartphone op de gamestreamingdienst van Microsoft te spelen (Xbox Game Pass Ultimate met xCloud).

Daarnaast heeft Evans de PlayStation 5-controller draadloos aangesloten op de PlayStation 4. Dat werkt ook prima, maar de extra functies worden niet gebruikt – op de microfoon na, die in staat is omgevingsgeluid te horen. Helaas lijkt het er niet op dat je ook daadwerkelijk kunt gamen met de PS5-controller op de PS4. Toen Evans de controller bedraad aansloot op een Xbox Series X (die al een tijdje uitgeleverd is aan journalisten), kon de controller alleen opgeladen worden.

Ander opvallend nieuws is het feit dat de controller beschikt over een accu met een vermogen van 1560 mAh en dat er op de achterkant miniscule versie van de PlayStation-knoppen geplaatst zijn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)