NPO Plus app krijgt Chromecast en Airplay ondersteuning

29 januari 2014 1 Minuut 0 Reacties
NPO-retina

De NPO Plus-app, de betaalde versie van Uitzending Gemist, wordt begin dit jaar gelanceerd door de Publieke Omroepen en zal ondersteuning krijgen voor het streamen van content via AirPlay en Chromecast.

Eind vorig jaar maakte de NPO de plannen voor NPO Plus bekend. Deze dienst gaat programma’s, series en films aanbieden die door auteursrechten of kosten niet via de gratis Uitzending Gemist-dienst getoond kunnen worden. Dit houdt in dat kijkers wel voor de dienst moeten gaan betalen maar welk bedrag ervoor neergelegd moet worden is nog niet duidelijk. Daarbij is de videokwaliteit van NPO Plus beter dan die van de gratis Uitzending Gemist-dienst.

Een woordvoerder van de Publieke Omroepen laat vandaag weten dat er voor de apps van de dienst gewerkt wordt aan ondersteuning voor Google’s Chromecast en Apple’s AirPlay. Dit houdt in dat je, wanneer je een Chromecast HDMI-dongle hebt, eenvoudig video’s op tv kunt weergeven. Als je een Apple-apparaat hebt kun je direct streamen naar een AirPort Express of een ander AirPlay-compatibel apparaat.

De NPO Plus dienst moet dit kwartaal nog gelanceerd worden en is toegankelijk via onder meer de browser, apps op mobiele apparaten en apps op Smart tv’s.

Reacties (0)