Update: Gratis Spotify-versie werkt niet meer met Google Cast-speakers

24 februari 2021 1 Minuut 1 Reacties
spotify-logo-new

Met Spotify is het mogelijk je muziek naar speakers met Google Cast aan boord te sturen. Maar Free-gebruikers lukt dat nu niet meer.

Spotify heeft onlangs, zonder dat aan te kondigen, een belangrijke verandering doorgevoerd voor Free-gebruikers. Free is het gratis te gebruiken abonnement van de muziekstreamingdienst, waar je tussen de nummers door reclame te horen krijgt.

Spotify Free zonder Google Cast

Een update heeft ervoor gezorgd dat Spotify Free-gebruikers voortaan geen muziek meer kunnen casten naar speakers en smart displays met de Google Assistent aan boord. De functie is nog wel te zien in de app. Maar wanneer gratis gebruikers hun muziek willen sturen naar slimme speakers of schermen, dan krijgen ze een nieuw bericht in beeld te zien. In dat bericht staat alleen Premium-gebruikers toegang hebben tot die functionaliteit.

Het maakt dan niet uit of je muziek afspeelt of een podcast aanzet. In beide gevallen moet je er rekening mee houden dat de functie alleen nog werkt voor eigenaars van een Premium-abonnement.

Vanuit de mobiele app werkt dit dus niet meer, maar je kunt de beperking wel omzeilen door je Spotify Free-account te koppelen aan je Google-account via Google Home. Vervolgens kun je aan de Google Assistent vragen of die via Spotify een specifieke afspeellijst of podcast wil opzetten. De vraag is echter hoe lang die omweg blijft bestaan. Het kan zijn dat dit in de toekomst geblokkeerd wordt.

Mocht je op de ouderwetse manier gebruik willen blijven van maken van Spotify, dan dien je een abonnement af te sluiten. Dat kost je ten minste 9,99 euro per maand. Spotify heeft nog niet gereageerd op vragen vanuit de pers. Op de uitlegpagina’s kunnen we ook nog niets terugvinden over de verandering.

Update 24-02:

Het schijnt toch om een bug te gaan. Een bug die overigens opgelost is. Mocht je dus het probleem tegengekomen zijn, dan is het nu verholpen. Spotify heeft geen plannen om deze functie Premium only te maken.

Reacties (1)