Google Assistent ondersteunt meerdere accounts en Apple Music

08 december 2020 2 Minuten 0 Reacties
Google Assistent

Google heeft twee grote veranderingen doorgevoerd aan de Google Assistent. Zo kun je nu meerdere accounts tegelijkertijd gebruiken.

Google Assistent krijgt twee updates

Gebruikers van de Google Assistent laten weten dat ze toegang gekregen hebben tot de mogelijkheid informatie uit meerdere accounts te halen. Mocht je de optie al gekregen hebben, dan vind je hem onder het kopje Accounts. Wanneer je daarop tapt, dan krijg je een lijst met accounts te zien die je op je smartphone hebt staan. Vervolgens kun je de accounts kiezen waarvan je wil dat de Assistent daar rekening mee houdt. Zo kan de stemassistent bijvoorbeeld agenda-items en Meet-verzoeken uit je andere accounts halen, zonder dat je hoeft te wisselen.

Helaas is het zo dat er nog wat haken en ogen aan de ervaring zit. Zo worden zakelijke accounts vooralsnog niet ondersteund, terwijl dat voor veel mensen waarschijnlijk wel handig zou zijn. Misschien niet in het kader van een balans vinden tussen werk en privé (zeker nu veel mensen thuis werken), maar wel wanneer je snel op zoek bent naar specifieke informatie die verspreid kan zijn over je accounts. Daarnaast werkt de integratie alleen nog met Agenda en Meets. Wel kun je zelf kiezen welke smart displays en slimme speakers toegang krijgen tot de info.

De bovenstaande optie is beschikbaar voor de mensen die gebruikmaken van de Google-bèta. Je kunt je voor die bèta aanmelden in Google Play.

Advertentie

De andere toevoeging is buiten de bèta om beschikbaar, maar komt nog niet naar iedereen: zo is het vanaf nu mogelijk Apple Music als muziekbron te selecteren voor de Google Assistent. Elke slimme speaker of smart display met de assistent aan boord kan dan muziek afspelen die beschikbaar is op Apples muziekstreamingdienst. Je kunt de dienst bedienen met je stem en verschillende soorten content opvragen (zoals losse nummers, maar ook afspeellijsten en complete albums), net zoals dat kan met YouTube Premium, Spotify en andere diensten.

Hiermee staat Google wederom een stukje dichterbij Amazon, die reeds in 2018 ervoor zorgde dat iedereen met een Echo-speaker of -display met Alexa aan boord voor Apple Music kon kiezen als standaardoptie voor de muziekstreamingdienst. De dienst wordt eerst uitgerold in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Japan. Wanneer Nederland aan de beurt is, is niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)