Drie tv-series die je in 2023 gezien moest hebben

24 december 2023 2 Minuten 0 Reacties
Serie Shrinking

Wat waren de meest in het oog springende tv-series van het afgelopen jaar? We zetten drie titels op een rij.

The Last of Us (HBO Max)

Het post-apocalyptische The Last of Us werd overladen met positieve kritieken en veel critici noemden het de eerste echt goede tv- of filmbewerking van een videogame. Neil Druckmann, de bedenker van de videogame werkte voor de adaptatie samen met Craig Mazin, die eerder al verantwoordelijk was voor de indrukwekkende serie Chernobyl. Het verhaal volgt smokkelaar Joel (Pedro Pascal uit The Mandalorian) die samen met een bijzondere tiener (Bella Ramsey) door een extreem gevaarlijke wereld trekt. Zoals goede scifi betaamt trekt The Last of Us een ontwikkeling door tot in het verontrustende: de dodelijke schimmel Cordyceps die in de serie mensen in zombies verandert bestaat echt, al beperkt deze zich vooralsnog tot enkel insecten.

Poker Face (SkyShowtime)

De Knives Out-films van Rian Johnson deden het heel erg goed op Netflix en wie zin heeft in gelijksoortige moordmysteries met een kortere speelduur kan terecht bij Poker Face. Natasha Lyonne (Orange Is the New Black) liet met Russian Doll zien zelf een serie te kunnen dragen en de rol van Charlie in Poker Face is helemaal op maat voor haar gemaakt. Charlie beschikt over een uniek talent: ze heeft het altijd door als mensen tegen haar liegen. En dat talent komt goed van pas wanneer ze in elke aflevering als een moderne Columbo een moord onderzoekt.

Shrinking (Apple TV+)

In het jaar dat Apple afscheid nam van het populaire Ted Lasso, kwamen de makers alweer met een nieuwe serie. Het onderwerp van Shrinking (rouwverwerking) is wat zwaarder, maar de balans tussen drama en komedie is wederom prima in orde. Jason Segel (How I Met Your Mother) speelt psychiater Jimmy, die nog altijd gebukt gaat onder de dood van zijn vrouw. De verrassing in de cast is Harrison Ford als Jimmy’s collega en vaderfiguur: de acteur die bijna nooit zijn komische kant laat zien leeft zich met zichtbaar plezier uit in een zeldzame tv-rol.

Nog meer tips voor films en series?

Serie Detective
Lees ook

Drie tv-series die je in 2024 moet gaan zien

Reacties (0)