Drie tv-series die je in 2024 moet gaan zien

24 december 2023 2 Minuten 0 Reacties
Serie Detective

Wat zijn de meest in het oog springende tv-series van het komende jaar? We zetten drie titels op een rij.

Masters of the Air (vanaf 26 januari op Apple TV+)

De HBO-series Band of Brothers en The Pacific zijn inmiddels gearriveerd op Netflix en ook de première van het nieuwe oorlogsdrama van Tom Hanks en Steven Spielberg komt steeds dichterbij. Masters of the Air volgt de piloten van de 100th Bomb Group, die tijdens WO II gevaarlijke missies uit moesten voeren boven nazi-Duitsland, waarbij ze onder meer te maken kregen met barre weersomstandigheden, een gebrek aan zuurstof en vijandelijk vuur. De grote en met veel jonge acteurs gevulde ensemble cast wordt aangevoerd door Austin Butler, die we kennen als Elvis in de film van Baz Luhrmann. Het drama is een adaptatie van het boek van historicus Donald L. Miller, dat door John Orloff (Band of Brothers) voor tv werd bewerkt.

The 3 Body Problem (vanaf 21 maart op Netflix)

Na het matig ontvangen laatste seizoen van Game of Thrones krijgen makers David Benioff en D.B. Weiss de kans om zich te herpakken met The 3 Body Problem. En daarbij hebben ze opnieuw literair bronmateriaal om uit te putten: de achtdelige serie is gebaseerd op het eerste deel uit de boekenreeks van auteur Liu Cixin. De scifi-serie opent in de jaren zestig, wanneer een astrofysicus een beslissing neemt die uiteindelijk de natuurwetten zal veranderen. Naast Benedict Wong zijn Game of Thrones-veteranen John Bradley en Liam Cunningham te zien.

True Detective: Night Country (vanaf 15 januari op HBO Max)

Jodie Foster speelt volgend jaar voor het eerst sinds de jaren zeventig (toen ze als piepjonge tiener te zien was in Paper Moon) een vaste rol in een serie: in True Detective: Night Country geeft ze gestalte aan een rechercheur die in Alaska de verdwijning van een aantal researchers onderzoekt en stuit op lugubere zaken. Haar partner wordt gespeeld door professioneel bokser Kali Reis, die in 2021 veel lof kreeg voor haar acteerdebuut in de film Catch the Fair One. De Mexicaanse filmmaker Issa López (Tiger Are Not Afraid) tekende voor het script en de regie.

Nog meer tips voor films en series?

Serie Shrinking
Lees ook

Drie tv-series die je in 2023 gezien moest hebben

Reacties (0)