Disney+ ontneemt kinderen toegang tot content met racistische stereotypen

28 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
disney-lady-vagebond

Kinderen kunnen voortaan niet meer zonder ouderlijk toezicht kijken naar content met racistische stereotypen, maakt Disney+ bekend.

Sinds afgelopen herfst waarschuwt Disney kijkers actief over de content die het bedrijf in het verleden gemaakt heeft. Het gaat dan om racistische content. Nu neemt de productiemaatschappij nog een extra stap en wil het voorkomen dat kinderen die content zonder begeleiding bekijken.

Disney+ denkt aan de kinderen

Het is gamewebsite Polygon namelijk opgevallen dat kinderen op hun eigen profielen namelijk geen content meer kunnen bekijken wanneer er zo’n waarschuwing aan vast zit. Het gaat dan bijvoorbeeld om films als Peter Pan, Lady en de Vagebond, De Aristokatten, Dumbo en De Jungle Boek.

Disney schermt al content af die niet bedoeld is voor jonge kijkers, omdat er bijvoorbeeld geweld in voor komt. Maar nu wordt dus ook met terugwerkende kracht besloten welke content nog meer niet geschikt is voor jonge kijkers. Opvallend is dat opvolgers van de hierboven genoemde films nog wel beschikbaar zijn op kindprofielen, waarschijnlijk omdat die veel minder problematisch zijn (en in een andere tijd gemaakt zijn).

Advertentie

Volwassenen kunnen nog steeds alle content bekijken die ze willen. Het is dan ook de bedoeling dat je films met racistische stereotypen samen met je kind bekijkt, zodat je hen kan voorzien van moderne, sociale context. En je kunt ze meegeven dat racistische stereotypen pijnlijk zijn voor mensen.

Streamingtips

Elke week brengen we een nieuwe Streamingtips uit op FWD. Dat is een rubriek waarin we content aanbevelen die de afgelopen week uitgebracht is voor onder meer Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. De eerste twee edities staan inmiddels online (hier en hier) en aanstaande vrijdag verschijnt editie drie, stipt om drie uur. In dat artikel geven we tips voor alle leeftijden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)