Streamingtips #2 – Spycraft, Tully, Pixar Popcorn en Flack

22 januari 2021 4 Minuten 0 Reacties
Netflixspycraft

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Tully (Netflix)

Nu de scholen voorlopig nog niet open lijken te gaan is het voor ouders best zwaar. Thuiswerken, de kids de hele tijd om je heen en ook nog eens kinderen die hierdoor socialisatie met andere kinderen missen. In de film Tully heeft het hoofdpersonage gespeeld door Charlize Theron drie kinderen die weliswaar niet in lockdown zijn, maar wel veel van haar vergen. In een zeer goed bij elkaar gemonteerde vertelling over de oncomfortabele worstelingen van het moederschap is er gelukkig ook ruimte voor de mooie dingen in het leven.

Pixar Popcorn (Disney+)

Op Disney+ worden we deze week getrakteerd op popcorn: Pixar Popcorn. Dit is een vrolijke mix van Pixar Shorts, iets waar de animatiestudio furore mee maakte. Nog steeds winnen de shortfilms van Pixar Oscar na Oscar. Menig short heb je waarschijnlijk al vele keren gezien, maar daarom is Popcorn zo fijn: deze serie bevat shorts die niet eerder aandacht kregen of zelfs helemaal nieuw zijn. Onder andere eentje van de geweldige film Soul, dat wat ons betreft ook zeker een film is die je niet mag missen. Met recht dus één van onze Streamingtips!

The Book of Life (Disney+)

We blijven nog even bij animatiefilms, want de volledige animatiefilm The Book of Life is uit op Disney+. Deze prent heeft nooit zoveel aandacht gekregen en dat is zonde: het is een sterke animatiefilm. In de film maakt Manolo een groot gebaar door zich te laten transporteren naar de Land of the Remembered. Hier treft hij zijn dode voorvaderen, maar tegelijkertijd wil hij graag zijn leven terug. Deze film geeft een inkijkje in de Mexicaanse cultuur met overtuigende stemmen van Diego Luna, Zoe Saldana, Channing Tatum en Christina Applegate.

Flack (Amazon Prime Video)

Je kent vast wel TMZ of de Story: media die zich als doel hebben gesteld om roddels te verspreiden over beroemde mensen. Soms om de waarheid boven tafel te krijgen, soms simpelweg om geld in het laatje te brengen. In de nieuwe Amazon Original-serie Flack krijg je een klein inkijkje in die wereld. Actrice Anna Paquin zet een geweldige Robyn neer, waarvan haar baan is om slechte beslissingen van beroemdheden zo goed mogelijk ‘weg te zetten’. Maar als je constant bezig bent met het onder het tapijt vegen van andermans fouten, hoeveel tijd heb je dan over om je eigen level op de rails te houden? Die ingewikkelde wisselwerking komt pijnlijk -maar stiekem dus ook heel vermakelijk- naar voren in het eerste seizoen van Flack.

Spycraft (Netflix)

Netflix is altijd erg goed met indringende documentaires. Soms over onderwerpen waar je nog nooit van hebt gehoord of bij hebt stilgestaan, maar vaak geeft het ook nieuwe inzichten over onderwerpen die je op je duimpje dacht te kennen. Het uit acht afleveringen bestaande eerste seizoen van Spycraft duikt in de mysterieuze wereld van spionage. Het gaat onder andere over de inzet van gif, het breken van codes en het gebruiken van technologie zoals audio- en videosurveillance. Kortom, onderwerpen waar je als je met smarthome of je smartphone bezig bent waarschijnlijk ook weleens bij stilstaat. Het leukste van Spycraft is de dramatische voice-over, die soms stiekem erg grappig is.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)