Streamingtips #1 – Wandavision, Disenchantment en American Gods

15 januari 2021 3 Minuten 0 Reacties
streamingtips-week-3

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Wandavision (Disney+)

Wandavision is uiteindelijk de eerste serie geworden die we van Marvel op Disney+ kunnen bekijken. Eerst zou Falcon and the Winter Solder aan de beurt zijn, maar door uitstel, dat onder meer te maken heeft met het coronavirus, is dit nu één van onze streamingtips van dit moment. In de serie gaan we dieper in op het personage Wanda Maximoff, die we beter kennen als Scarlett Witch. Ze heeft voor zichzelf een perfecte wereld gecreëerd waar ze samen met Vision leeft, terwijl die Avengers: Endgame niet bewust heeft meegemaakt.

One Night in Miami (Amazon Prime)

In 1964 kwamen vier iconen uit de sport, muziek en het activisme bij elkaar om één van de grootste veranderingen in de boksgeschiedenis te vieren. Toen underdog Cassius Clay, later Muhammad Ali genoemd, zwaargewicht kampioen Sonny Liston versloeg in de Miami Convention Hall, herdacht Clay het evenement met drie van zijn vrienden: Malcolm X, Sam Cooke en Jim Brown. One Night In Miami is geregisseerd door Regina King en is een fictief verhaal geïnspireerd op de historische nacht die deze vier mannen samen doorbrachten. Hierin wordt ingegaan op de strijd die deze mannen hebben gevoerd en op de vitale rol die zij elk hebben gespeeld in de burgerrechtenbeweging en de culturele omwenteling van de jaren zestig.

American Gods (Amazon Prime)

American Gods is een serie die al een paar jaar bestaat, maar die in Nederland nog niet echt van de grond gekomen is. Het is een dramaserie binnen het fantasygenre en gaat over de oorlog tussen de oude en de nieuwe goden. Aan oude goden kun je bijvoorbeeld denken aan Odin, terwijl nieuwe goden hun macht vooral uit zaken als technologie halen. In het midden van dit schaakspel staat Shadow Moon, een man die net uit de gevangenis gekomen is en z’n rol moet spelen in dit spektakel. Het derde seizoen staat nu op Amazon Prime Video.

Disenchantment (Netflix)

Disenchantment is een animatieserie op Netflix die is bedacht door de man die verantwoordelijk is voor The Simpsons en Futurama. Dat zie je ook meteen terug in de tekenstijl en natuurlijk de humor. De serie komt een beetje traag op gang en is in de latere afleveringen pas echt sterk te noemen — er moet nou eenmaal worden geïnvesteerd in personages en omgevingen. Zonder een goede opbouw heb je geen goede climax natuurlijk en dat hebben de makers begrepen. En Netflix ook aangezien er wederom nieuwe afleveringen online staan.

Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer (Netflix)

Trouwe abonnees van Netflix weten dat er geen gebrek is aan goede truecrume documentaireseries op de videostreamingdienst. Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer is de nieuwste in de lijn met goede series en meteen de laatste in de serie streamingtips van deze week. In de docu gaan we terug naar de jaren 1984 en 1985, waar Richard Ramirez te werk ging als seriemoordenaar. Omdat Ramirez (later ook te zien als personage in American Horror Story) alleen ’s nachts te werk ging, kwam hij bekend te staan als The Night Stalker. Hij heeft uiteindelijk dertien moorden kunnen plegen, omdat hij voor de politie lang onggrijpbaar was — er zat namelijk geen patroon in zijn werk.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)