De PS4 krijgt op afstand toegang tot andere PlayStations, waaronder de PS5

10 november 2020 1 Minuut 0 Reacties
playstation-store

Ondanks het feit dat de PlayStation 5 bijna alles kan wat een PS4 ook kan, hoef je die oude consoles nog niet in de kast te gooien.

PS4 speelt via Remote Play PS5-games af

Je hebt nu namelijk een belangrijke reden om de PS4 naar een andere kamer te verplaatsen. Sony heeft namelijk bevestigd dat die spelcomputer in staat is op afstand toegang te krijgen tot andere PlayStations — waaronder de PlayStation 5. In een onlangs gepubliceerde faq staat daarover het volgende.

We’re updating PS4’s Remote Play feature. Now, in addition to being able to access your PS4 from a PC or a mobile device, your PS4 can access other consoles via Remote Play too, right on your TV. This includes the ability to connect to your PS5 and stream a PS5 game to your PS4 so you can play it there.

Voorheen was het met Remote Play alleen mogelijk op afstand toegang te krijgen tot je PlayStation 4 via een pc of smartphone, maar vanaf nu zijn die mogelijkheden dus een stuk uitgebreider.

Wanneer je je PlayStation 5-spellen op je PlayStation 4 speelt via Remote Play, dan worden die games in 1080p gestreamd van de ene naar de andere console. Je krijgt dus niet volledig toegang tot de volledige capaciteit van de PS5, maar kunt je games dus wel bij een vriend of in een andere kamer spelen. Ook is het zo dat de Windows-versie van de Remote Play-app nu ondersteuning aanbiedt voor PS5-games. Die games stream je eveneens in full hd, maar ook in hdr. En ja, mocht je dezelfde app ook op je Android- of iOS-apparaat gebruiken, dan kun je vanaf volgende week ook daar je PS5-games op spelen.

Advertentie

Onlangs kreeg overigens de officiële PlayStation-app op mobiele platformen een nieuw design. Je kunt nu veel meer met de app dan voorheen mogelijk was; zo is onder meer de chatfunctie terug van weggeweest.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)