Vernieuwde PlayStation-app krijgt PS5-functies en meer

29 oktober 2020 2 Minuten 0 Reacties
playstation-store

Vlak voor de release van de PlayStation 5 heeft Sony een geüpdatete applicatie uitgebracht, die PS5-functies naar mobiele apparaten brengt.

Download de vernieuwde PlayStation-app

Sony heeft onlangs een blogpost gepubliceerd waarin het bedrijf de veranderingen voor de PlayStation-app, beschikbaar op Android en iOS, met je doorneemt. De app wordt vanaf vandaag wereldwijd uitgerold naar iedereen met iOS 12.2 of hoger en Android 6.0 of hoger. Er komen een aantal functies aan naar mobiele apparaten waar fans van de spelcomputer wel wat mee kunnen. De integratie tussen de nieuwe spelcomputer en je Android- of iOS-apparaat lijkt in elk geval beter voor elkaar dan voorheen het geval was.

  • Een geüpdatete user interface: het nieuwe thuisscherm laat meteen zien wat je vrienden aan het spelen zijn en geeft je informatie over je eigen gamingsessies. Denk dan aan recent gespeelde games, inclusief je Trophy List
  • Integratie met berichten: de losstaande berichtenapplicatie van PlayStation verdwijnt en gaat nu op in deze app. Daardoor kun je met je vrienden in contact blijven die je alleen op je account toegevoegd hebt. Je hoeft dan niet achter je console te zitten om berichten te beantwoorden.
  • Voice chat en groepen: je kunt groepen aanmaken op je mobiele telefoon en tot vijftien vrienden toevoegen. Ook kijkt het team naar de recent geïntroduceerde veranderingen, maar daarover is nu nog niets bekend.
  • PlayStation Store-integratie: je kunt nu vanaf je mobiele telefoon games kopen en laten beginnen met downloaden, of je nu thuis bent of niet. Dit geldt voor zowel PS4 als PS5.
  • Nieuwe PS5-functies: je kunt op afstand games lanceren of beheren. Zo staat je game klaar wanneer je thuiskomt en kun je ruimte vrijmaken voor nieuwe spellen. Ook kun je snel inloggen op je nieuwe console, wanneer die 19 november arriveert.
  • Lees al het PlayStation-nieuws.

Uiteraard is het zo dat je een account nodig hebt om van de app gebruik te kunnen maken. Mocht je de nieuwe app willen uitproberen, houd dan de winkelpagina’s in de App Store en Google Play in de gaten.

Reacties (0)