Apple Music nu ook te gebruiken op de PlayStation 5

28 oktober 2021 1 Minuut 0 Reacties
Apple Music

De muziekstreamingdienst Apple Music is vanaf nu ook te gebruiken op de nieuwste spelcomputer van Sony, de PlayStation 5.

De muziekstreamingdienst Apple Music is vanaf nu ook te gebruiken op de PlayStation 5 van Sony. Dat maakt PlayStation bekend via zijn Twitter-account. Voorheen konden gebruikers van Spotify-accounts al luisteren naar muziek via de populaire spelcomputer, maar daar blijft het dus niet bij. Voortaan kun je muziek streamen via deze dienst, terwijl je exclusieve games als Deathloop en Returnal speelt.

Apple Music op PlayStation 5

De PlayStation 5 is de eerste console met toegang tot Apple Music. Als abonnee krijg je op de spelcomputer toegang tot de meer dan negentig miljoen liedjes, afspeellijsten, radioprogramma’s en muziekvideo’s in 4k. Je kunt tijdens het gamen naar je muziek luisteren en de muziek tevens bedienen. Dat doe je door op de PS-knop te drukken en naar de tab voor muziek te gaan. Bovendien staan daar aanbevelingen voor muziek op basis van de game die je speelt.

Je vindt de app onder de Media-tap van de PlayStation 5. Wanneer je een video bekijkt en ondertussen besluit te gaan gamen, dan blijft de muziek alsnog in de achtergrond afspelen. Dit is overigens de tweede Apple-app voor Sony’s PlayStation. Zowel de PlayStation 4 als 5 hebben toegang tot de videostreamingdienst Apple TV+ en bieden gebruikers zelfs een gratis abonnement aan waarmee je zes maanden toegang krijgt.

Reacties (0)