TCL brengt dit jaar Android TV 11 naar tv’s uit 2019 en 2020

21 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
tcl-new

De Chinese fabrikant TCL heeft deze week bekendgemaakt dat de Android TV-televisies uit 2019 en 2020 mogen rekenen op Android TV 11.

Dat laat TCL weten tegenover de redactie van FlatpanelsHD. De fabrikant zegt dat niet alle tv’s aan bod komen, maar een deel ervan kan dus rekenen op de moderne versie van het Android-besturingssysteem van Google. Zoals het er nu naar uitziet, zal dit bedrijf bij de eerste lichting fabrikanten horen die de upgrade uitbrengt voor z’n tv’s. Ter vergelijking: Googles nieuwe Chromecast draait momenteel nog op Android TV 10.

TCL brengt updates uit

Hoewel het bedrijf nu bevestigd heeft dat de update aanstaande is voor de 2019- en 2020-modellen, is de kans groot dat we er nog wel lang op moeten wachten. Vooralsnog ziet het er namelijk niet naar uit dit de upgrade voor het derde kwartaal van 2021 arriveert. De verwachting is namelijk dat die verschijnt in het derde kwartaal van dit nieuwe jaar.

Hoewel Google vorig jaar al meldde dat het de bedoeling is dat Android TV-apparaten voorzien worden van de nieuwe Google-interface (reeds aanwezig op die nieuwe Chromecast), wordt het geen harde verplichting voor producenten van tv’s met het besturingssysteem aan boord. De kans is heel groot dat veel van het huidige aanbod – de tv’s die al in de winkels staan – het houden op de oude, vertrouwde interface.

Advertentie

Hoe dat precies met TCL, is op dit moment gissen. Als het bedrijf snel kan schakelen en Google TV kan uitbrengen voor zijn 2021-modellen, dan is de kans aanwezig dat ook de 2020-televisies de nieuwe interface kunnen krijgen. Voor meer informatie over Android TV 11, klik je hier.

Reacties (0)