Sony brengt Android TV 9 uit voor tv’s vanaf 2016

13 oktober 2020 1 Minuut 1 Reacties
sony-new-11

Dat een televisie ook met een leeftijd van vier jaar nog geüpdatet wordt is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend, maar Sony laat zien dat het wel degelijk mogelijk is.

De Japanse fabrikant is in Latijns-Amerika begonnen met de uitrol van Android TV 9 voor televisies die in 2016 of later uitgebracht zijn.

Android TV versie 9 wordt voor de D-, E-, F-, en G-series vanaf 2016 uitgerold, mits de tv een formaat heeft van 49-inch of groter. Al deze modellen draaien op Android TV als smart tv-platform en krijgen nu dus een recentere versie. Diverse topmodellen in de F- en G-series kregen eerder al een update naar Android TV 9.

In Latijns-Amerika is Sony reeds begonnen met de uitrol van firmwareversie 6.7115 en tegenover FlatpanelsHD geeft het bedrijf aan dat de update, waar Android TV 9 onder valt, op korte termijn ook naar Europa zal komen. Het plan is de update in ieder geval voor het einde van het jaar beschikbaar te hebben. Android TV 9 biedt geen hele grote verbeteringen. Google heeft de prestaties van de software verbeterd, bugs opgelost en de Video-, Album- en Music-apps gebundeld worden in de Media Player-app.

Inmiddels zijn we al toe aan Android TV 11, de nieuwste versie van het platform. Deze versie bevat vooral verbeteringen voor gamers.

Reacties (1)