Sharp onthult FQ5/FQ8 Google TV’s voor Europa

06 december 2023 1 Minuut 1 Reacties
Sharp onthult FQ5:FQ8 Google TV’s

Heel wat jaren geleden stond Sharp nog voor premium televisies, maar vandaag de dag is het merk vooral gericht op de budgettoestellen. Komend jaar wordt weer een aantal nieuwe modellen met de naam van Sharp op de markt gebracht, waaronder nieuwe Google TV's.

Sharp brengt in 2024 de nieuwe FQ8- en FQ5-series op de markt. Eigenlijk zijn het dezelfde televisies, op een paar kleine wijzigingen na. Beide modellen zijn voorzien van het Google TV smart tv-platform, komen met HDMI 2.1-poorten en beschikken over de 144Hz refresh reate.

De nieuwe FQ8- en FQ5-series van Sharp zijn 4K-modellen met ondersteuning voor HFR (High Frame Rate) en VRR (Variable Refresh Rate). Ook beschikken ze over een lichtsensor waarmee de weergave wordt aangepast aan het omgevingslicht. HDR-ondersteuning is aanwezig in de vorm van HDR10, HLG en Dolby Vision IQ. Het VA lcd-paneel maakt gebruik van direct led-achtergrondverlichting maar zonder local dimming. De maximale helderheid bedraagt 450 nits, met 92 procent van het DCI-P3 kleurbereik.

Daarnaast zijn de nieuwe modellen voorzien van twee 15 Watt luidsprekers, Dolby Atmos en DTS:X en een aluminium frame. Ook is er een ingebouwd platform waarmee draadloze Sharp-speakers met de tv gekoppeld kunnen worden.

De prijzen en exacte lanceerdata van deze nieuwe televisies worden later bekendgemaakt.

Reacties (1)