Samsung mixt QD-OLED en WOLED voor nieuwe oled tv’s

08 februari 2024 1 Minuut 0 Reacties
Samsung S89C

Dat Samsung en LG Display samenwerken op het gebied van oled is geen verrassing meer, maar afgelopen maand hebben beide bedrijven bekendgemaakt een grote deal gesloten te hebben voor de komende vijf jaar. Samsung neemt in deze vijf jaar een flink aantal WOLED-panelen van LG Display af en zal deze gebruiken voor zijn eigen oled tv line-up.

Afgelopen januari heeft Samsung zijn oled tv line-up voor 2024 aangekondigd. Hoewel nog veel details ontbreken is het inmiddels duidelijk dat de Zuid-Koreaanse fabrikant twee verschillende oled-panelen door elkaar zal gebruiken, zonder expliciet te vermelden welk paneel in welk model gebruikt wordt.

Voor zijn topmodellen in de S95D-serie maakt Samsung vanzelfsprekend gebruik van zijn eigen QD-OLED-panelen, maar voor de overige modellen in de S85D- en S90D-series is het nog maar de vraag welk soort paneel je krijgt. De kans is groot dat het om een standaard WOLED-paneel van LG Display gaat. Samsung neemt de komende vijf jaar namelijk 5 miljoen panelen van LG Display. Het overgrote deel zal bestaan uit standaard WOLED-panelen en dus niet de panelen met de MLA-techniek voor een hogere helderheid.

De verwachting is dat in ieder geval de kleinere modellen, van 42-inch en 48-inch, over een standaard WOLED-paneel beschikken. Voor de overige formaten in de S85D- en S90D-series is het vooralsnog afwachten.

Reacties (0)