Samsung lanceert 83-inch S90C oled-tv met paneel van LG Display

12 juli 2023 1 Minuut 2 Reacties
Samsung 83 S90C 1

Er gingen al een tijdje geruchten over de samenwerking tussen Samsung en LG Display waarbij Samsung oled-panelen van LG zou gaan afnemen. Inmiddels zijn die geruchten bevestigd want Samsung heeft deze week een nieuwe oled-tv aangekondigd waarin een paneel van de Zuid-Koreaanse concurrent verwerkt zit.

Samsung komt met een nieuwe oled-tv in de S90C-serie. Deze serie bestond tot vandaag uit drie modellen; een 55-inch, 65-inch en 77-inch variant. Al deze modellen maken gebruik van een QD-OLED-paneel van Samsung zelf. Het is dus opvallend dat Samsung een paneel van LG Display aan deze serie toevoegt.

De 83-inch variant is dus geen QD-OLED-televisie maar een oled-tv met een WOLED-paneel van LG Display. De verdere specificaties komen wel overeen met de andere modellen uit de serie. Zo komt de televisie met de Neural Quantum processor, de 4K-resolutie, Tizen smart tv, HDMI 2.1-poorten, HDR10+, Dolby Atmos en de afstandsbediening met zonnepanelen.

Een Europese prijs voor de 83-inch S90C is nog niet bekendgemaakt maar in de Verenigde Staten komt het model op de markt voor 5.400 dollar.

Samsung S95C 2023 QD-OLED 2
Lees ook

Samsung kondigt nieuwe S95C en S90C QD-OLED-televisies aan

Reacties (2)