Samsung brengt 77- en 83-inch oled-tv’s met LG panelen naar Europa

01 september 2023 1 Minuut 2 Reacties
Samsung S89C

Samsung heeft tijdens IFA 2023 bevestigd dat het bedrijf zijn nieuwe 77-inch en 83-inch oled-televisies ook naar Europa brengt. Deze modellen zijn voorzien van oled-panelen die door LG Display gemaakt zijn.

De afgelopen weken verschenen er diverse berichten over goedkopere, grote oled-televisies van Samsung die voortkomen uit een samenwerking met LG Display. Samsung heeft tijdens IFA 2023 de komst van deze modellen bevestigd en aangegeven dat ze ook op de Europese markt zullen verschijnen.

Beide televisies maken gebruik van een WOLED-paneel dat door LG Display gemaakt is en vallen dus iets onder de eerder gelanceerde QD-OLED-modellen die Samsung zelf geproduceerd heeft en op de markt gebracht heeft. Het gaat om een standaard OLED.EX-paneel, zonder de nieuwe MLA-techniek. Het 83-inch model krijgt de naam S91C mee, terwijl het 77-inch model onder de naam S89C zal gaan.

De oled-televisies beschikken over de 4K-resolutie, het Tizen smart tv-platform van Samsung, HDMI 2.1-poorten, HDR10+, Dolby Atmos en de Filmmaker Mode. In Duitsland zijn al prijzen van beide televisies opgedoken. Zo moet het 77-inch model 3.500 euro gaan kosten, terwijl het 83-inch model te koop zal zijn voor 5.000 euro.

Reacties (2)