Philips Hue Play Gradient Lightstrip: Ambilight voor elke tv

05 september 2020 1 Minuut 0 Reacties
philips-hue-najaar-2020-1

Signify, de voormalige tak voor lichtbronnen van Philips, heeft een nieuw product in de Philips Hue-familie aangekondigd. De Hue Play Gradient Lightstrip is een uitgebreide versie van de bestaande led-strips. Doordat de strips dynamisch van kleur kunnen veranderen moet een Ambilight-achtige ervaring voor elke tv mogelijk worden.

Philips Hue Play Gradient Lightstrip

De Philips Hue Play Gradient Lightstrip is de eerste led-strip van Signify die kan samenwerken met de Philips Hue Play Sync Box. In plaats van één enkele kleur genereert de lightstrip meerdere kleuren tegelijk en laat ze naadloos in elkaar overvloeien. De Play Gradient Lightstrip bevestig je aan de achterkant van televisies van 55 inch of groter, waardoor een mooi pallet van achtergrondkleuren ontstaat. Het enige wat je dan nog hoeft in te stellen is de lichtsynchronisatie.

De nieuwe lightstrips kunnen helaas niet uit zichzelf zo’n uitgebreid kleurenpalet tonen. Voor synchronisatie met de beelden op de tv zijn de Hue Play Sync HDMI Box en de Hue Bridge vereist. Bij gebruik in combinatie met een monitor zijn de Hue Sync en Hue Play apps voor pc nodig. Signify heeft versies voor 55, 65 en 75 inch-televisies uit de doeken gedaan, die respectievelijk 180, 200 en 230 euro zullen gaan kosten. Als je de benodigde apparatuur voor televisies nog niet hebt is het dus best een flinke investering. Vanaf 6 oktober zullen de Hue Play Gradient lightstrips in de winkels liggen.

Er zijn op de IFA in Berlijn nog meer Philips Hue-producten aangekondigd. Welke dat zijn vind je in dit artikel.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)