Review: Philips Hue Play HDMI Sync Box – Ambilight 2.0?

19 oktober 2019 + 10 minuten 37 Reacties
Review Philips Hue Play HDMI Sync Box

De Philips Hue Play HDMI Sync Box synchroniseert je Hue-lampen met je tv. Wij namen de proef op de som en voorzagen onze met Hue uitgeruste thuisbioscoop van deze box.

Als je de tv-ervaring wilt uitbreiden met verlichting die gesynchroniseerd wordt met het beeld dan was je tot nu toe aangewezen op Ambilight van Philips TV. Daar komt nu verandering in, met de Philips Hue Play HDMI Sync Box van Signify. Met dit kleine apparaatje kun je alles dat op tv verschijnt laten synchroniseren met de Hue-verlichting in je woonkamer of thuisbioscoop. Wij namen de proef op de som en voorzagen onze met Hue uitgeruste thuisbioscoop van deze box.

Wat is de Philips Hue Play HDMI Sync Box?

De Philips Hue Play HDMI Sync Box is een compacte HDMI-box waarop je jouw bronnen kunt aansluiten en waardoor de Hue-verlichting in jouw kamer de kleuren van wat er op tv gebeurt overneemt. Op de box zijn vier HDMI-ingangen en één HDMI-uitgang te vinden. Op de ingangen kun je jouw bronnen aansluiten, bijvoorbeeld een Blu-rayspeler, een gameconsole of een settopbox. De HDMI-box analyseert het signaal dat binnenkomt en past hier de kleuren van jouw gekoppelde Philips Hue-lampen op aan. Je kunt tot maximaal 10 Hue-lampen in jouw bioscoop of woonkamer koppelen, die allemaal precies meekleuren met het beeld op het scherm. De tv wordt aangesloten via de HDMI-uitgang waardoor al je bronnen via één HDMI-kabel richting je televisie gaan.

De Hue Play HDMI Sync Box is voorzien van HDMI2.0b-poorten en biedt vooralsnog alleen ondersteuning voor 4K, HDR10 en HLG. Dolby Vision en HDR10+ kunnen wel doorgegeven worden maar de verlichting werkt dan niet mee. Signify geeft wel aan dat Dolby Vision mogelijk in de toekomst ondersteund zal worden. De Hue Play HDMI Sync Box moet vanaf 15 oktober te koop zijn voor een prijs van 249,95 euro.

Installatie

Voordat we met de installatie aan de slag gaan is het goed te vertellen wat je precies nodig hebt om de Hue Play HDMI Sync Box te kunnen gebruiken. Zo heb je reeds een Hue Bridge 2.0 nodig, en daaraan gekoppelde lampen die je wilt gaan gebruiken in combinatie met de box. Je kunt alle soorten Hue-lampen gebruiken maar alleen de kleurenvarianten (White and Color Ambiance) worden ondersteund. De Hue-lampen die in de ruimte van de box komen te staan moeten dus kleuren kunnen weergeven. Je kunt maximaal 10 lampen aan een Entertainmentruimte, en dus de box, koppelen. Wij hebben onze thuisbioscoop als testruimte ingezet. Daar hangen zes kleurenspots, twee E27 lampen en staan er twee Hue Plays achter de tv. De bronnen zijn een Blu-rayspeler en een receiver, met een oled-tv als scherm.

Belangrijk om te weten

Ons advies is om alleen Hue-lampen met rijke kleuren (Rich Colors) te gebruiken. Dit zijn de nieuwste lampen met het grootste kleurbereik. Doe je dit niet dan kunnen sommige kleuren niet of niet goed weergegeven worden. Onze zes spots aan het plafond zijn al wat ouder en dus geen Rich Color-versies, en dat zie je met name bij groene en paarse kleuren terug. De andere lampen die wel rijke kleuren bieden kunnen deze kleuren veel intenser en correcter weergeven. Een groot probleem is dat niet, maar het valt wel op en voor de perfecte ervaring is het dus gewenst de Rich Color-versies te gebruiken. Daarbij is het belangrijk om te weten dat de Hue-lampen die je gebruikt niet per led aangestuurd kunnen worden, in tegenstelling tot Ambilight. De hele lamp reageert met één kleur. Dus ook wanneer je vier Lightstrips (led-strips) rondom je tv zou plakken, dan nog zou elke strip maar één kleur weergeven en kan niet elke led zijn eigen kleur aannemen. Hierin verschilt de oplossing van Hue van Ambilight. Daar moet overigens wel bijgezegd worden dat veel mensen die een Ambilight tv koppelen met Hue-lampen een te grote vertraging ervaren.

Voor de installatie van de Hue Play HDMI Sync Box heb je de standaard Hue-app en de Hue Sync-app nodig. Je begint met de tweede app, waarmee je de box koppelt aan jouw wifi-netwerk en vervolgens aan de Bridge. Het is een kwestie van de box fysiek koppelen (middels hdmi) met je bronnen en de tv, de app openen, de stappen volgen en je kunt aan de slag. Helaas ging dat bij ons niet helemaal soepel aangezien het indrukken van de knop op de Bridge (voor het koppelen) steeds niet geregistreerd werd. Het opnieuw opstarten van de Bridge en het opnieuw uitvoeren van de installatie loste dit probleem op. Als de Hue Play HDMI Sync Box eenmaal geïnstalleerd is kun je aan de slag met het instellen van de Entertainmentruimte, wat je doet via de Hue-app.

Entertainmentruimte aanmaken (Hue-app)

Voordat we in de extra instellingen van de Hue Sync-app duiken moet je eerst je Entertainmentruimte instellen. Dit is een speciale instelling in de standaard Hue-app te vinden onder ‘Instellingen’. Selecteer ‘Entertainmentruimten’ en en maak hier een nieuwe ruimte met eigen naam aan. Vervolgens kun je de lampen selecteren die je in die specifieke ruimte wilt gebruiken. Anders gezegd; selecteer de lampen uit de ruimte waar de box staat die ook met de box moeten werken. Als je alle lampen geselecteerd hebt zorg je dat ze ingeschakeld zijn. In het volgende scherm kun je de lampen exact op de positie plaatsen waar ze in de ruimte staan. De lamp die je versleept begint te knipperen. Tik je op een lamp dan kun je de hoogte bepalen; op de grond, op hoogte van de tv of aan het plafond. Zorg dat je dit zo nauwkeurig mogelijk instelt aangezien dit de ervaring straks perfectioneert. Wanneer alle lampen op de juiste positie en hoogte geplaatst zijn kun je de ruimte testen. Alle lampen moeten kleuren zoals op het scherm getoond, en als dat klopt kun je door naar de volgende stap. Hier wordt middels het knipperen van elke lamp getest of de positie klopt. Als ook dat klopt heb je de Entertainmentruimte aangemaakt.

Klik je nu op de ruimte die je aangemaakt hebt dan zijn er nog een paar opties. Zo kun je aangeven wat het gedrag van de lampen is zodra de synchronisatie met de Hue Play HDMI Sync Box stopt. Je kunt kiezen voor ‘niets doen’, ‘uit’, ‘laatste status’ of een aantal specifieke lichtrecepten. Dit is een persoonlijke keuze maar wij missen hier de mogelijkheid een eigen scene te activeren. Zeker in onze bioscoop had dat wel fijn geweest. Een andere optie is de Performance-optie. Deze optie zoekt de meest centrale lamp in de ruimte om de prestaties te optimaliseren. Je kunt deze optie het best op ‘automatische detectie’ laten staan.

De Hue Sync-app

Nu de Entertainmentruimte ingesteld is hoef je eigenlijk niet meer naar de standaard Hue-app om te kijken. Wil je de manier waarop de Hue Play HDMI Sync Box werkt aanpassen dan heb je echter wel de Hue Sync-app nodig. Hier vind je een aantal belangrijke instellingen om de synchronisatie naar eigen wens aan te passen.

De homepage van de Hue Sync-app biedt de belangrijkste instellingen waarmee je de synchronisatie beïnvloedt en die je dus ook het vaakst zult gebruiken. Hier kun je de modus kiezen; video, muziek of game. Daaronder kun je aangeven wat de intensiteit van de weergave moet zijn. Dit gaat van subtiel (hele rustige overgangen) tot extreem (exacte en harde overgangen). Tot slot kun je hier de helderheid van alle lampen aanpassen. Helaas is het niet mogelijk de lampen individueel qua helderheid aan te passen, wat in onze optiek voor sommige opstellingen wel handig kan zijn. Bovenin het homescherm vind je de knop om Hue Sync aan- of uit te zetten, en onderin zie je de status van de huidige HDMI-input, kun je van HDMI-input wijzigen en kun je de lichtsynchronisatie starten of stoppen.

In instellingenmenu zul je vooral bij de eerste keer gebruik komen. Hier kun je diverse basisinstellingen wijzigen, waaronder het geven van een naam aan elke HDMI-input, het activeren of deactiveren van bepaalde inputs en het kiezen van een specifieke Entertainmentruimte. Daarbij kun je de Hue Play HDMI Sync Box automatisch de actieve HDMI-input laten selecteren, de box automatisch de lichtsynchronisatie laten starten bij een actieve input en de box automatisch middels HDMI-CEC (of usb) laten uitschakelen of inschakelen als de verbonden tv uitgeschakeld of ingeschakeld wordt. Tot slot kun je HDMI ARC nog activeren en kun je een minimale helderheid als ‘background lighting’ instellen voor wanneer er zwart/donker beeld verschijnt. Als je die laatste optie niet activeert gaan de lampen bij donkere beelden volledig uit en daarna weer aan bij een lichter beeld. Dat geknipper kan als storend ervaren worden.

De Hue Sync-app biedt diverse handige opties om de Hue Play HDMI Sync Box in te stellen, maar toch is de ervaring niet perfect. Zo missen we de mogelijkheid om een preset voor elke input of soort content toe te voegen, waardoor je niet steeds de instellingen hoeft te wijzen als je van een sportwedstrijd naar een film, of van een serie naar het journaal gaat. Je blijft de app er dus steeds bij pakken. Daarbij functioneert het geheel ook nog niet stabiel. Nogal eens verliest de app/Bridge verbinding met de Hue Play HDMI Sync Box. De enige oplossing is de box even van de stroom halen. Daarna is de verbinding meteen terug en werkt alles weer. Kortom, hier valt nog wel wat winst te halen.

Start de lichtshow

Als alles eenmaal naar eigen smaak ingesteld is, is het natuurlijk tijd om van de lichtshow te genieten. En laten we dan ook maar meteen met het positieve beginnen; dat is een indrukwekkende ervaring die ook zeker iets aan de film- (of game- of muziek-) beleving toevoegt, zeker wanneer je meerdere lampen in de ruimte gebruikt en nadenkt over de plaatsing. Alle lampen in de ruimte reageren indrukwekkend snel op wat er op het scherm gebeurt en ook met hoogte en diepte wordt verrassend goed rekening gehouden. Alle gekoppelde lampen spelen in op de kleuren die op tv verschijnen en houden hierbij rekening met de positie van de kleuren op het scherm. Is er een oranje explosie links op beeld, dan zie je ook alleen de lampen links oplichten. Is er een blauwe gloed bovenin beeld te zien, dan kleuren de lampen aan het plafond blauw. En een groene auto in de verte wordt voornamelijk door de lampen aan de voorzijde overgenomen, en niet de lampen naast of achter je. Voor muziek geldt dat alle gekoppelde lampen ritmisch kunnen meekleuren met de muziek, wat een fraaie en disco-achtige ervaring geeft.

De reactietijd is voor films, series, sport en tv-programma’s meer dan voldoende. Het valt nauwelijks op dat er wel een hele minimale vertraging tussen beeld en lampen zit. Zelfs bij games is dit nihil, maar ik kan me voorstellen dat de zeer fanatieke gamers die games spelen waarbij reactiesnelheid van groot belang is hier toch wat van vinden. Ons is het echter geen moment negatief opgevallen. Van te voren hadden we wel wat twijfels over weer een extra apparaat en een extra hdmi-kabel tussen de bron en de tv. We hebben immers al een receiver dus het beeld loopt al via twee hdmi-kabels en een receiver naar de tv. Gelukkig werd die twijfel snel weggenomen. Hoewel het natuurlijk beter is om met zo min mogelijk tussenstappen van bron naar display te gaan lijkt de toevoeging van een extra kabel en een extra kastje niet ten kosten te gaan van de beeldkwaliteit. Ook hebben we geen onoplosbare problemen ervaren met lip-sync. Houd er echter wel rekening mee dat je dus met extra kabels moet werken, een extra kastje kwijt moet en voor box en extra lampen ook twee (of meer) stroompunten bij de tv moet hebben. Overigens beschikt de adapter van de box over twee uitgangen waarop twee Hue Play-lampen aangesloten kunnen worden, waardoor je weer een stopcontact minder nodig hebt.

Signify heeft het met de Hue Play HDMI Sync Box dus zeer aardig voor elkaar om een hele strakke en mooie lichtervaring in een entertainmentruimte te creëren, wat natuurlijk wel grotendeels afhankelijk is van de lampenopstelling die je gebruikt, het soort lampen dat je gebruikt en hoe je alles ingesteld hebt. Wat betreft de instellingen is wat ons betreft de High setting het beste voor (actie)films en games. Kijk je wat rustigere content, zoals een tv-programma of serie, dan is Subtile of Moderate een comfortabelere setting. De helderheid hebben we rond de 60% gezet aangezien veel hoger te intens is en de lampen ook meer richting wit aanstuurt.

Nu we het positieve gehad hebben moet ook een wat minder punt genoemd worden, en die gaat vooral over de stabiliteit. Zoals hierboven al aangegeven verliest onze box regelmatig de connectie met de app en/of de Bridge, waarna de box niet te bedienen is en/of de lichtsynchronisatie ineens stopt en alleen het van de stroom halen van de box helpt. Dit gebeurt soms random, na het aanpassen van een instelling of het in standby staan van de box. Gelukkig schakelt de box zichzelf wel automatisch in en uit, aan de hand van de HDMI-CEC-functie. Ook het automatisch schakelen tussen inputs van de box lukt in 99 procent van de gevallen. Zorg wel dat je eerst de actieve input uitschakelt en dan pas de volgende input aanzet. Tot slot is er de HDMI ARC-functie. Als je ARC wilt blijven gebruiken, en dus audio terug wilt sturen van de tv naar bijvoorbeeld een receiver of soundbar, dan dien je de ARC Bypass-optie te activeren. Dit werkt alleen met één actieve aangesloten input. Afgezien van het feit dat de tv soms van slag raakt door de box en de audio op de interne luidsprekers afspeelt werkt deze functie goed, zonder vertraging. Let wel; de lichtsynchronisatie werkt niet met ARC. Ben je afhankelijk van deze functie dan is de Hue Play HDMI Sync Box ook geen aanrader.

Wat betreft de lichtsynchronisatie zelf is de indruk dus heel positief, al willen lampen soms toch helemaal uitschakelen bij donkere beelden, ondanks dat de ‘background lighting’ optie is ingeschakeld. Dit is storend aangezien het compleet uitschakelen als knipperend licht ervaren kan worden. We hebben alle soorten content geprobeerd met de Hue Play HDMI Sync Box, waaronder SDR, HDR, SD en 4K (tot 60p). Alles werkt zonder problemen, maar ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10+ is er nog niet. Wanneer je content in Dolby Vision of HDR10+ aanzet krijg je wel het juiste beeld in de juiste HDR-modus, maar zonder licht-effecten. Sterker nog; onze lampen kleurden roze tijdens Game of Thrones in Dolby Vision. Hopelijk wordt er snel een update uitgebracht waarmee ondersteuning voor deze HDR-formaten wordt toegevoegd.

Een andere opstelling

Aangezien we nog twee extra Hue Play-lampen hadden en de zes GU10-spots niet over rijke kleuren beschikken besloten we halverwege de test de opstelling te veranderen. De spots zijn uit de entertainmentruimte gehaald en in plaats daarvan zijn twee xtra Play-lampen achterop de tv geplakt. Wel houden we de twee E27-lampen aan de zijkanten actief. De twee Play-lampen aan de onderzijde van de tv schuiven we iets naar buiten voor een breder effect.

Het is en blijft persoonlijk en afhankelijk van je eigen ruimte en lampen, maar deze opstelling gaf in onze optiek een beter effect. De spots aan het plafond zijn te intens voor snelle kleurwisselingen en bevinden zich continu in het zicht waardoor het onrustig wordt. Daarbij kleuren ze niet altijd perfect mee. Een ander voordeel van twee Play-lampen achter de tv is dat je ze nu nauwkeuriger kunt instellen; twee lampen houden zich bezig met de kleuren onderin het scherm, en de twee andere lampen houden zich bezig met de kleuren bovenin het scherm. Dit geeft een breder en rijker kleurenpalet achter en rondom de tv, en juist dat is de plek waar je de meeste indirecte lichteffecten wilt zien voor een optimale ervaring. Kortom, experimenteer zelf voor een optimale lichtopstelling in de ruimte.

Impressie (video)

In onderstaande video vind je een korte impressie met verschillende videofragmenten.

Conclusie

Signify heeft met de Hue Play HDMI Sync Box een interessant nieuw product op de markt gebracht waarmee een bestaand Hue-systeem bij je tv of in je thuisbioscoop een extra dimensie aan de film-, muziek- of game-ervaring kan geven. De Hue-lampen reageren snel, zorgen voor een indrukwekkend effect en trekken je nog verder in de film of game. Voorwaarde voor dit alles is wel dat je een aantal (geschikte) Hue-lampen hebt, ze op een goede positie bij de tv (en rondom de kijkpositie) kunt plaatsen en een Bridge gebruikt. Als je die investering al gedaan hebt dan is 250 euro nog steeds veel geld, maar voor de echte film- en game-fans heeft het zeker een toegevoegde waarde. Echt Ambilight rondom je tv wordt het niet aangezien Ambilight werkt met individuele leds die eigen kleuren kunnen aannemen, terwijl dit systeem werkt met één kleur per Hue-lamp. Maar, nog steeds is het effect indrukwekkend en strak. En Ambilight heeft vooralsnog als nadeel dat de koppeling met andere Hue-lampen in de kamer een noemenswaardige vertraging oplevert. Misschien is Ambilight plus de Hue Play HDMI Sync Box dan een oplossing voor diegenen die het beste van twee werelden willen. Toch is de Hue Play HDMI Sync Box nog geen perfect apparaat, met name door wat bugs, instabiliteit en ontbrekende functies. De box verliest nogal eens verbinding met de Bridge en/of app, de HDMI-verbinding is vaak instabiel of niet werkend, lampen kunnen ondanks de ‘background lighting’ optie knipperen, er zijn geen presets per input/soort content mogelijk, en de nieuwste HDR-formaten worden nog niet ondersteund. Ook zouden we graag de helderheid per lamp kunnen aanpassen. Dit zijn echter (waarschijnlijk) allemaal zaken die middels updates opgelost kunnen worden en we hopen dan ook dat dat snel gebeurt zodat we het cijfer kunnen verhogen. Tot die tijd is ons advies even te wachten met de aanschaf of je houd je de app er maar beter bij en is het soms even tot 10 tellen. Het resultaat mag er immers wezen. De Hue Play HDMI Sync Box biedt een super tof effect en is een zeer fraaie, maar wel prijzige oplossing om je verlichting bij je kijkervaring te betrekken.

Update: In de afgelopen twee dagen is er een probleem bijgekomen. De HDMI-verbinding werd steeds instabieler waardoor op random momenten het beeld wegviel. Soms een paar seconden, soms volledig. Het veranderen van HDMI-ingang hielp soms, maar op dit moment zijn twee van de vier HDMI-poorten voor ons niet meer bruikbaar aangezien de verbinding te instabiel is. Directe verbinding van de bron met de tv gaf geen problemen dus het ligt aan de input op of verwerking van de box. Of dit een hardwareprobleem van ons specifieke model is of softwareprobleem is, is ons nog niet duidelijk en daarom is dit niet in het cijfer meegenomen. We updaten deze review zodra we dit weten.

Update 2: We hebben niets meer van Signify gehoord over het oplossen van de diverse bugs en bovenstaand probleem bestaat nog altijd. Aangezien de werking van de box daarmee nog minder is en Signify eerst eens wat bugs moet gaan oplossen hebben we de score met een vol punt verlaagd en de conclusie aangepast.

6.0

Beoordeling

Pluspunten
  • Indrukwekkende lichtervaring
  • Geen negatief effect op beeld of geluid
  • Entertainmentruimte perfect af te stellen

Minpunten
  • Niet goedkoop

  • Geen HDR10+ en Dolby Vision ondersteuning
  • Box verliest soms verbinding met app en Bridge
  • Er missen wat aanpassingsmogelijkheden
  • HDMI verbindingen zijn instabiel


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (18)

sir oled

sir oled
19 oktober 2019 om 12:43

Niets vervelendere dan constante uitval dus niet echt een aanrader !

Inloggen


19 oktober 2019 om 12:59

Eens, het is heel frustrerend. Maar, ik heb in de eindbeoordeling wel meegenomen dat ik er (volgens Signify) meer dan gemiddeld last van heb en het (hopelijk) binnen enkele dagen/weken opgelost wordt omdat het probleem bekend is.

Inloggen
Daisy

Daisy
05 september 2020 om 19:40

Bij mij gaat maar even het licht mee met de tv is nog geen 1 min daarna gaat die op stand-by wat ik heel raar vind

Inloggen
Robert Jan

Robert Jan
03 januari 2020 om 14:45

De HDMI kabel die mee geleverd is moet neem ik aan de out/tv
Maar waar moet hij dan in ik de tv
Had hem gewoon in HDMI 1 gedaan
Maar hij vind niks in de hue app
Zodra ik de Chrome kast in een van de vier poorten er bij doe dan vind hij die wel in de app
Maar ik willen alleen mijn tv voor zien van licht als ik televisie kijken
Hij vind dus wel de led strip en lampen in mijn huis als de Chrome cast in de poort
En als ik op start druk van synchroniseren in de app duurt het ook verschrikkelijk lang voor dat klaar is heel af en toe verander een kleur in de kamer
Please help

Inloggen


03 januari 2020 om 14:48

Je steekt de hdmi-kabel in de output van de Sync box, en dan in de input van de tv. Maakt niet uit welke, maar pak gewoon HDMI 1 (met ARC als het kan).
Alleen de bronnen die je direct op de Sync box aansluit werken met de verlichting. Als je dus een app op je tv gebruikt of iets dat direct op je tv aangesloten is dan werkt het niet. Alles moet direct op de box aangesloten worden.

Inloggen
Rob Stalenburg

Rob Stalenburg
19 oktober 2019 om 15:50

Wat ook niet duidelijk is is dat als ik gewoon tv kijk of op mijn tv netflix/prime opstart (lg ingebouwde apps) dan wekt ook de sync box niet. of ik zou mijn arc kabel op 1 van de 4 uitgangen moeten aansluiten.
Ik ben denk ik niet de enige met dit vraagstuk.

Inloggen


19 oktober 2019 om 15:59

In principe is dat wel duidelijk. Met ARC werkt het lichteffect niet. Dat kan ook niet want via ARC wordt alleen geluid verstuurd.

Inloggen
Rob Stalenburg

Rob Stalenburg
19 oktober 2019 om 16:22

Dan zou er bij de minpunten moeten staan, werkt niet met in tv apps zoals netflix of live tv zonder settop box .

Inloggen


19 oktober 2019 om 16:23

Het wordt in de review genoemd, maar een minpunt kan het niet worden aangezien dat een logisch punt is van een functie die niet ontbreekt maar technisch gezien onmogelijk is. Dat zou hetzelfde zijn als een tv testen en als minpunt noemen dat ie geen broodjes kan bakken 😉 even overdreven gezegd he.

Inloggen
Pilss

Pilss
19 oktober 2019 om 23:59

Werkt de sync box ook als je hem aansluit op de tweede HDMI uitgang van je versterker?

Inloggen


19 oktober 2019 om 23:59

Ja hoor, daar gelden dezelfde voorwaarden voor.

Inloggen
Rj

Rj
03 januari 2020 om 14:57

Ja arc heb ik maar daar zit mijn HEOS box in
Heb wel gewoon gewoon nu de out er in in de box en de HDMI gewoon in een poort drie gedaan
Maar de overige vier HDMI poorten zijn leeg moet ik dan nog een HDMI kabel naar mij tv laten gaan om te zorgen dat het wel werkt alleen met tv kijken
Of kan dat überhaupt gewoon niet

Inloggen


03 januari 2020 om 14:58

Nee, alleen de bronnen die je aansluit op de inputs van de box werken. Het ligt eraan hoe je tv kijkt. Als dit via een decoder is van KPN, Ziggo, etc dan kun je de decoder op de Hue box aansluiten. Als je kijkt via een kaartje in de tv zelf dan gaat het helaas niet. Je kunt geen beeld van de tv zelf naar de box sturen.

Inloggen
Leon

Leon
04 september 2020 om 12:44

Stel ik sluit mijn mobiel via een HDMI aan op de sync box. Op mijn mobiel staat de Netflix app. Zou het dan mogelijk zijn om de lichten te syncen en muziek via de soundbar te horen zijn?

Inloggen
Berthold Wennink

Berthold Wennink
20 oktober 2019 om 03:02

Vond de passage over CEC en ARC erg ingewikkeld. Heb een tv die op HDMI2 ARC heeft en een home cinema set en blu ray speler waarbij je in het menu ARC en CEC ook kan instellen. Wordt erg ingewikkeld of juist niet? Of gewoon de output van de sync box verbinden met de HDMI1 van de tv en klaar? Het gaat me beetje boven de pet. Extra oppassen want eenmaal gekocht bij MM en verpakking open weg mogelijkheid tot geld terug….

Inloggen


20 oktober 2019 om 11:20

Wat is je vraag precies? Om ARC te gebruiken sluit je alles aan zoals beschreven, HDMI in moet dan wel een receiver of soundbar met ARC zijn zodat het geluid terug gestuurd kan worden.

Inloggen
Berthold Wennink

Berthold Wennink
20 oktober 2019 om 15:03

Nou ja ik stelde genoeg vragen in mijn reactie geloof ik :-). Voorlopig haak ik af. Simpelweg omdat ik niet onderlegd genoeg ben om in te schatten of het gaat werken. Verder prachtig artikel Martijn!

Inloggen
Ed

Ed
15 februari 2020 om 20:47

Hoi Martijn,

Even een domme vraag wellicht. Ik heb sync box. Installatie simpel masr krijg m niet aan de gang. Smart tv. Kijk rechtstreeks op de kabel vamuit de muur. Internetverbinding voor netflix via utp kabel. Hoe kan ik nu de diverse signalen naar de syncbox krijgen? Losse box ertussen? Bedankt voor je advies. Ed

Inloggen


16 februari 2020 om 11:19

Hoi Ed,

Alleen de bronnen die je direct op de box aansluit werken. Dus als alles op de tv binnenkomt dan kan de box niets doen.

Inloggen
Peter V

Peter V
20 oktober 2019 om 13:13

Beste Martijn.
Jij bent ook veels te goed voor deze wereld.
Maakt niet uit of iets niet goed werkt of in dit geval misschien niet helemaal uitgetest is door Philips.
Niemand krijgt een onvoldoende van je.
Had vroeger wel zo’n leraar willen hebben.
Het product lijkt mij indien goed werkend een enorme toevoeging van tv kijken.

Inloggen


20 oktober 2019 om 13:55

Haha, thanks. Maar, het valt wel mee hoor. Ik heb zeker wel eens onvoldoendes gegeven. Maar, dit product is een lastige. Ik heb er namelijk wel echt van genoten, het is iets unieks en als het werkt dan werkt het ook echt wel goed.
En daarnaast heb je dan steeds die 30 seconden frustratie.. lastig. De rest van de genoemde issues zijn meer zaken die nog missen maar dat is geen ramp voor nu. Ik heb er daarom nu rekening mee gehouden dat Signify hier bovenop zit en snel met een fix komt. Dit blijkt overigens ook uit het feit dat ze me al om input gevraagd hebben.
Daarom houd ik het dus redelijk positief en ik hoop dat dat over een paar weken ook terecht blijkt.

Inloggen
Rob van der Poel

Rob van der Poel
20 oktober 2019 om 14:42

Dank voor de heldere uitleg. Eindelijk een uitgebreid review met tips waar je wat mee kan. Heb de opstelling inmiddels ook al een paar veranderd.

Inloggen
Theo

Theo
20 oktober 2019 om 22:24

Ook in het bezit van de Hue HDMI sync box icm met 2 stuks HUE play bars.
Als het idd werkt, dan ziet het er erg mooi uit.
Helaas bevriest de licht synchronisatie wel heel vaak bij mij.
Vele momenten dat de kleur van m’n 2 hue play bars dan niet meer veranderd en ineens is het weer even actief. Heb meer het gevoel dat het niet werkt dan wel op dit moment.
Opnieuw installeren vd box helpt helaas niet.
Heb ook maar 1 HDMI input in gebruik.

De Hue sync PC software op m’n laptop heeft dat probleem niet.
De licht synchronisatie blijft hier goed functioneren.

Hopelijk komen ze idd met een oplossing hiervoor anders ben ik bang dat ik een kat in de zak heb gekocht.

Inloggen
Henk

Henk
21 oktober 2019 om 12:57

Ik heb ook de HDMI box.
In tegenstelling tot jou, heb ik tot nu toe geen last van uitval, freezes e.d.
Wat ik wel mis, en dat heb je ook aangegeven, is de mogelijkheid om elke lamp apart af te stellen.
Ik heb een lamp in een kast en die geeft wel erg veel licht. Dat leidt behoorlijk af.
Heb hem dan ook weer losgekoppeld.
Ook de koppeling met Google home zou erg leuk zijn.
Dan kan je zonder de app de synchronisatie kunnen aan- en uitzetten.

@Berthold, het ARC systeem is erg makkelijk en eenvoudig te installeren. Ik kon het zelfs.
Gewoon de box tussen de TV en de receiver plaatsen en klaar is kees.

Inloggen
Berthold Wennink

Berthold Wennink
21 oktober 2019 om 22:45

Henk dank voor je reactie. Ik blijf het met belangstelling volgen! Veel plezier aan die kant met de sync box.

Inloggen
Rob van der Poel

Rob van der Poel
21 oktober 2019 om 19:25

Inmiddels alleen maar problemen met de box, een tijdje via Apple TV gekeken, geen problemen, nu probeer ik via de ziggo next mediabox te kijken, maar het gaat even goed, en dan valt verbinding weg, en kan er geen HDMI 1 verbinding worden gemaakt, dat zie ik in scherm. Box al opnieuw gestart, Ziggo next box al opnieuw gestart, maar het helpt niet, verbinding valt telkens weg na een paar minuten. Nooit te vroeg juichen dat blijkt maar weer:-) Iemand nog een tip wat ik kan proberen om dit wekend te krijgen

Inloggen
pim

pim
26 oktober 2019 om 09:55

Beste tip, koop tv met ambilight geen uitval en werkt altijd.

Inloggen
Rob van der Poel

Rob van der Poel
27 oktober 2019 om 10:10

Iemand nog een tip om dit fatsoenlijk werkend te krijgen met SONOS Beam, want contast problemen om dit aangestuurd te krijgen. Maak gebruik van ARC aansluiting, maar als ik de via de geluid instellingen van de TV de externe speakers heb gekozen, zie ik alleen “ontvanger” in beeld komen als ik het geluid wil regelen. En heb dus geen geluid. De ARC optie in de SYNC app krijg ik niet aangestuurd, ja even en schakelt dan weer terug, dus daar gaat ook iets niet goed. Wat doe ik fout?
Heb de box ook al willen resetten, maar ben er nog niet achter hoe. Hoe kan je de box resetten, tenzij iemand anders nog een geluids tip heeft:-) En derde puntje als ik overdag tv aan zetten dan wordt de synchronisatie automatisch gestart, dan gaan de lampen dus aan, die moet je dan handmatig uitzetten. Kan dat ook anders? Vrees van niet, maar vraag het toch maar even

Inloggen
Robert

Robert
28 oktober 2019 om 07:55

Vraagje…
De samsung QLED ( met de one connect box ) hoe kan je dan gebruik maken van de sync.
Netflix en andere apps staan op de one connect box deze gaat met glas naar mijn tv.
Dus ik daartussen geen hue sync box plaatsen

Inloggen
Erwin

Erwin
02 april 2020 om 12:58

Dat zal niet gaan werken Robert. Het signaal moet via de Hue Play. Deze verwerkt beelddata en zet dat om naar de lampen. De box moet dus tussen de bron en je TV in…

Inloggen
Erik

Erik
28 oktober 2019 om 15:10

een vraag,

ik heb een aantal apparaten via mijn versterker aan mijn tv verbonden er gaat maar 1 HDMI kabel naar de tv. kan ik dan deze box gebruiken ? en plaats ik deze dan tussen de versterker en de tv. of moet ik toch alle apparaten direct met de tv verbinden en dan via de ARC poort terug naar de versterker ?

bedankt

Inloggen
Frans

Frans
28 oktober 2019 om 18:53

Beste Erik,

Dat werkt prima door alleen de box tussen de versterker en de TV te zetten, ikzelf gebruik de Bose Home cinema op deze wijze die alle video signalen verdeelt.

Enige wat niet werkt is als ik muziek via de Bose afspeel, dit signaal gaat rechtstreeks naar de boxen toe en niet over de HDMI kabel, of heeft iemand een andere suggestie

Inloggen
linda

linda
19 december 2019 om 11:51

inmiddels 19 december. Al meer gehoord van Signify. vind de prijs enorm voor alle bugs die er nog zijn?

Inloggen
Robert

Robert
03 januari 2020 om 15:13

Oké dank voor je snel reacties
Zit ik alleen nog met een vraag en feit
Als ik de chrome cast aansluit in HDMI 1 van die 4 poorten
Vind hij die keurig in de sync app van Philips
Maar als ik dan strart synchroniseren doe duurt het dus enorm lang voor dat hij klaar en weer dus ook nog niet wanneer hij klaar is en de kleuren veranderen tijdens dat proces heel af en toe van kleur

Inloggen
Erwin

Erwin
02 april 2020 om 13:07

Goed review Martijn!
Ik heb zelf veel plezier gehad van deze box, want ik heb totaal geen last van storingen. Het enige grote nadeel is dat als ik weg ben, mijn vrouw niet kan schakelen naar een andere input. Dus als ze via de AppleTV box heeft zitten kijken en ze wil terug naar de Ziggo Next box, dat niet meer automatisch kan. Ook de Ziggo uit- en aanzetten helpt dan niet. En aangezien je dezelfde HuePlay niet kunt koppelen aan 2 telefoons (of ik moet iets gemist hebben) heeft ze dus een “probleem” als ik niet thuis ben. In tegenstelling tot de lampen, kan je de box niet via 4G bedienen als je niet thuis bent.

Een ander nadeel (wat jij ook benoemd hebt) ontstond toen ik deze week een nieuwe TV kocht waarop alle apps staan die ik ook op mijn AppleTV het staan. (Mijn oude was 15 jaar oud en apps op tv had je toen nog niet.)
Niks makkelijker natuurlijk dan om de apps van je tv te gebruiken. Scheelt weer een afstandbediening en een kastje van Apple onder je TV. Maar zoals jij ook al aangeeft, werkt het niet om die beelden via je HuePlay te laten lopen. Dit vind ik nu toch echt wel een groot minpunt geworden.

Ik hoop enerzijds dat dit wat toevoegt aan het artikel, maar anderzijds hoop ik ook dat iemand me kan corrigeren in het geval dat er iets wel kan wat ik zelf nog niet heb uitgevonden…

Inloggen
maarten

maarten
06 mei 2020 om 18:16

250 euro voor de sync box, achter de tv zijn voor 220 euro aan lampen geplaatst. dan zitten we al 470 euro? Volgens mij koop je daar een tv voor…

Inloggen
Dan

Dan
05 september 2020 om 19:01

Mijn syncbox restart automatisch, iemand een idee? Verdenk mijn WIFI, heb PS4/blueray/satbox/chromecast in de denon 2400H dan naar de syncbox dan naar de Samsung UE55MU8000. Alles ook al rechtstreeks op sync box aangesloten maar probleem blijft. Dus syncbox bij iemand anders geinstalleerd en daar werkt die wel. Vandaar de verdenking op mijn experia V10.
suggesties?

Inloggen