Gesponsord Beeld Gesponsord door Philips TV

Philips’ expertise en innovatie opnieuw beloond door EISA (adv)

21 augustus 2021 4 Minuten 1 Reacties
Philips OLED806 EISA

Dit jaar sleept Philips TPV niet minder dan vier EISA Awards in de wacht. Opnieuw worden tv’s en audioproducten van het merk door de vakjury bestaande uit experts uit de gespecialiseerde pers erkend als toonaangevend. Uitstekende prestaties en nuttige innovatie kenmerken de vier winnaars van Philips.

De vier nieuwe awards zijn een mooi vervolg op de vele EISA Awards die Philips doorheen de jaren ontvangen heeft. TP Vision, de licentiehouder van de Philips-merknaam voor tv- en audioproducten, investeert sterk in onderzoek naar technologieën om een steeds betere beeld- en geluidskwaliteit te bieden. Sinds 2018 heeft de tv-bouwer daardoor veel lof en hoge reviewscores ontvangen voor zijn baanbrekende OLED-tv’s – maar ook in de jaren daarvoor behaalde het elk jaar EISA Awards voor zijn AV-producten.

Ook in 2021 zijn er twee OLED-modellen van Philips die bejubeld worden door de kenners van EISA. Dat betekent wel wat. De organisatie bestaat immers uit gespecialiseerde redacteurs die op basis van metingen en tests de beste producten selecteren. Ook FWD Magazine is lid van EISA, net als verschillende vooraanstaande publicaties en websites uit Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië.

“Zijn positie als vlaggenschip waardig”

De hoge scores die de Philips OLED+936 en OLED806 van reviewers ontvingen vertalen zich dit jaar naar twee EISA Awards. De OLED+936 kreeg de award voor EISA Home Theatre TV of the Year, een award die sublieme televisietoestellen belonen die uitermate geschikt zijn als scherm in een thuisbioscoop of in de woonkamer van een veeleisende filmliefhebber. Ze bezitten alle kwaliteiten om te zorgen dat je een tv-avond in de hoogste kwaliteit meemaakt. Zonder twijfel verdient de 65-inch versie van de OLED+936 z’n EISA-titel. Het is een echt vlaggenschip met de nieuwste technieken op vlak van beeldverwerking, een OLED-paneel van de laatste generatie én een uitstekend geluidssysteem van Bowers & Wilkins aan boord. Dat maakt de Philips OLED+936 “meer dan een tv; het is een compleet pakket voor een thuisbioscoop”, aldus de EISA-jury.

Benieuwd naar de mening van FWD over de Philips OLED+936? Je leest onze review van deze EISA-award winnaar binnenkort op FWD.nl.

“Allround aantrekkingskracht”

De EISA-leden hadden daarnaast oog voor de sterke prestaties én het bereikbare prijskaartje van de OLED+806. Dit Philips-toestel ontvangt de award voor Best Buy OLED TV, omdat het een “uitstekende prijs/kwaliteitverhouding” bezit. Een groot pluspunt: de OLED+806 bevat technologie die voorheen in de duurste modellen te vinden was, waaronder vierzijdige Ambilight. “Hij levert uitstekende beeldprestaties terwijl hij dankzij de ultraplatte rand en de aanpasbare bureaupoten een fraai figuur slaat in uw huiskamer”, luidt het.

FWD Magazine heeft de Philips OLED+806 getest en deelde zelf ook een Kooptip-logo uit.

9.0
PHilips OLED806 oled tv 2
FWD award

Beoordeling
Philips OLED806

Pluspunten
 • Zeer goede beeldverwerking
 • Goede zwartweergave met veel schaduwdetail
 • Zeer intense HDR-beelden
 • DTS Play-Fi en Ambilight
 • Prima geluid, inclusief Dolby Atmos
 • Goede input-lag en gamer features
Minpunten
 • Remote veroorzaakt ongewenste toetsaanslagen
 • Slechts twee HDMI 2.1-aansluitingen
 • Ondermaatse anti-banding oplossing
 • Geen Dolby Vision IQ

Beoordeling Philips OLED806

De Philips 55OLED806 is mooie opvolger voor de OLED805. Hij heeft een deel van de minpunten van vorig jaar weggewerkt. Zo is het toestel nu uitgerust met HDMI 2.1-aansluitingen en zorgt de nieuwe chipset voor een erg vlotte gebruikservaring. Welke minpunten moet je wel nog in rekening brengen? De anti-banding oplossing is ondertussen toch wat ondermaats vergeleken bij concurrenten. Dat kan beter, bijvoorbeeld zoals we vorig jaar op de OLED935 zagen. De remote oogt wel leuk en ligt goed in de hand, maar zijn neiging om foute toetsaanslagen uit te lokken kan lastig zijn.

Over het algemeen scoort de Philips bijzonder goed. Dat verrast niet, want hij start van de uitstekende beeldverwerking en upscaling van zijn voorganger. De prima kalibratie zorgt voor meeslepende beelden met veel zwartdetail en mooie, natuurlijke kleuren. Filmmaker Mode is er voor de beeldpuristen, de nieuwe Thuisbioscoop beeldmode is een goede keuze voor wie in een meer verlichtte huiskamer kijkt. Met Fast Motion Clarity haalt ook Philips nu elk detail uit snel bewegende beelden, een goede toevoeging voor sportliefhebbers. De automatische filmdetectie via AI is handig omdat je zo niet moet wachten tot de Filmmaker mode vlag uitgebreid ingeburgerd is. En de extra anti-burnin maatregel brengt wat meer gemoedsrust voor zij die twijfelen. Daarnaast levert hij uitgebreide HDR-ondersteuning (enkel Dolby Vision IQ ontbreekt), en uitstekende OLED-prestaties met een hoge piekluminantie en vooral erg rijke kleuren. We zijn ook nog steeds fan van Perfect Natural Reality als je SDR-beelden een HDR-effect wilt geven. Het audiosysteem zorgt voor een prima muzikale omlijsting, en met DTS Play-Fi heeft de Philips ook een plaats in een multiroom-audiosysteem.

Wat prijs betreft zit hij op hetzelfde niveau als de LG C1, en daarom geven we hem met plezier ook een Kooptip.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Philips OLED806

“Philips trekt alle registers open”

Ook de Home Theatre Soundbar van 2021-2022 is afkomstig van Philips. De Fidelio B97 is een absoluut topmodel dat meeslepende surroundprestaties naar de woonkamer brengt. Daar hoort uiteraard ondersteuning voor Dolby Atmos bij, de surroundtechnologie die zowel in de bioscoop als thuis (onder meer via Netflix) voor een hoge graad van onderdompeling in films en tv-reeksen zorgt. De B97 is een bijzondere soundbar die slimme technologie inzet om iets uniek te bieden. De uiteindes van de soundbar zijn draadloze speakers die je kunt loskoppelen en naast je sofa plaatsen. Bij films en tv-reeksen via streamingdiensten en Blu-rayschijven, en games, word je omhuld door geluid. Je zit dus echt in het middelpunt van de actie. Heel wat streamingopties maken de Fidelio B97 ook interessant om muziek te beluisteren. Concludeert de jury: “Presetgeluidsmodi en custom EQ-opties laten je de B97 naar eigen smaak afregelen – en het klinkt dan ook fantastisch.”

De review van FWD zit op één lijn met de conclusies van EISA. De Fidelio B97 behaalde een fraaie 9 op 10. Waarom lees je in onze test.

9.0
Philips fidelio B97 soundbar 4

Beoordeling
Philips Fidelio B97

Pluspunten
 • Makkelijke plaatsing rear-speakers
 • Bijzonder veel streamingopties
 • Effectieve hoogtekanalen vooraan
 • Uitgebreide tuningopties via app
 • Spectaculaire, heftige presentatie voor actiefilms
Minpunten
 • Apps nog wat werk nodig qua connectiviteit
 • Grotere subwoofer, plaatsing vooraan verplicht
 • Kalibratie was mooi geweest

Beoordeling Philips Fidelio B97

De Philips Fidelio B97 biedt je verschillende manieren om een meeslepende surroundervaring te krijgen bij het bekijken van films en tv-reeksen. Die flexibiliteit is iets dat deze high-end soundbar echt onderscheidt van doorsnee toestellen. Het heeft bovendien een aantal troeven die je niet terugvindt bij rivalen met gelijkaardige afneembare speakers, zoals de reserve-speakers die blijven zorgen voor een brede soundstage en de tuningmogelijkheden via een app. Er is heel goed nagedacht over het design van de Fidelio B97, waardoor deze Philips-soundbar gelikter is dan sommige rivalen. De funfactor is hoog bij deze Philips en we zouden hem zeker aanraden aan liefhebbers van actiefilms. Voor muziek scoort het met veel streamingopties en een weergave die vooral past bij mainstreamgenres.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Philips Fidelio B97

“Moedigt lange luistersessies aan”

Philips heeft een rijk verleden als het over hoofdtelefoons gaat – en wil daar ook verder op bouwen. Eerste stappen werden al gezet met de knappe Fidelio X3, met de Fidelio L3 levert Philips een sterke inzending in het segment van mobiele hoofdtelefoons met ANC. De goede prestaties op vlak van weergave en ruisonderdrukking overtuigde EISA om de Philips Fidelio L3 te erkennen als Wireless Headphones van 2021-2022. “Het niet-vermoeiende geluid moedigt lange luistersessies aan, iets wat wordt ondersteund door het draagcomfor van de Fidelio L3 en de lange batterijlevensduur. U zult hem niet meer af willen zetten.”

Een overzicht van de winnaars in de categorieën Home Theatre Audio en Home Video kun je hier vinden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Philippe

Philippe
21 augustus 2021 om 12:16

TP vision blijft de merknaam Philips alle eer aandoen en dat is een zeer goede zaak.
Kijk zeer uit naar mijn nieuwe 77OLED806.
Proficiat Philips!
In deze competitieve markt is het fantastisch dat Philips nog steeds standhoudt!

Inloggen