LG brengt transparante oled tv dit jaar op de markt

08 januari 2024 1 Minuut 0 Reacties
LG transparante tv 2024

Al jaren toont LG tijdens grote beurzen zijn transparante oled-televisies. Tot op heden waren dit altijd prototypes die niet geschikt waren voor de markt, maar in 2024 komt daar verandering in.

LG brengt in 2024 zijn eerste volledig transparante oled-televisie op de markt. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft tijdens CES 2024 een 77-inch model getoond dat over een speciaal contrastscherm beschikt dat omhoog gebracht kan worden voor een verhoogd contrast, en dus minder transparantie.

Het transparante model krijgt de naam Signature OLED T mee en moet ergens dit jaar op de markt verschijnen. Over de prijs is nog niets bekendgemaakt, maar we verwachten geen betaalbaar prijskaartje. Wel liet LG weten dat de televisie voorzien is van de Zero Connect Box, waarop alle randapparatuur aangesloten kan worden. Deze box communiceert draadloos met de televisie.

Daarnaast is het model voorzien van de nieuwe Alpha 11-processor en LG’s eigen webOS smart tv-systeem. Speciale toevoegingen zijn een balk met widgets onderin het scherm en een always on-modus waarmee het scherm te gebruiken is als fotolijst of schilderij.

Reacties (0)