LG: 20 tv-fabrikanten gaan webOS als smart tv-platform gebruiken

24 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
LG Powered by webOS tv

In januari werd bekendgemaakt dat LG zijn webOS smart tv-platform ook beschikbaar gaat stellen aal derden, waaronder fabrikanten van televisies. Vandaag laat de Zuid-Koreaanse fabrikant weten dat 20 tv-fabrikanten zich al gemeld hebben en dus televisies gaan uitbrengen die draaien op webOS.

LG heeft vandaag extra details bekendgemaakt over de beslissing om webOS beschikbaar te stellen voor andere fabrikanten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf gaat licenties uitgeven voor fabrikanten die de smart tv-software op televisies willen gebruiken. Inmiddels zouden al 20 fabrikanten een licentie afgenomen hebben, waaronder Blaupunkt, RCA, Konka en Polaroid.

Met het breed beschikbaar stellen van webOS wil LG zijn aanwezigheid in de globale home entertainment-markt nog verder uitbreiden. Daarnaast gelooft het bedrijf dat webOS voor een revolutie in de tv-wereld kan zorgen, zowel op het gebied van technologie als op het gebied van content providers. Simpel gezegd wil LG hiermee de concurrentie met Android TV aangaan, een platform dat ook op televisies van meerdere fabrikanten te vinden is.

Tv-fabrikanten die de software gaan gebruiken mogen de stempel ‘Powered by webOS TV’ op hun toestellen gebruiken. Ze lopen wel een versie achter op de WebOS-software in televisies van LG zelf. Zo mogen de fabrikanten nu gebruikmaken van webOS 5.0, de versie uit 2020. Naast de bekende user interface mogen fabrikanten ook functies als spraakbediening en AI algoritmes gebruiken. Ook het meeleveren van de Magic Remote afstandsbediening behoort tot de mogelijkheden. Partners kunnen met hun versie van webOS toegang bieden tot de bekendste streamingdiensten, waaronder Netflix, Amazon Prime en YouTube.

Reacties (0)