Kun je ook een ‘domme’ high-end tv zonder Smart-functies kopen?

27 februari 2014 1 Minuut 8 Reacties
LG-webOS

Nagenoeg elke tv die je tegenwoordig in de winkel vindt is een zogenaamde Smart tv, voorzien van diverse 'slimme' functies. Maar, wat als je geen van deze functies wilt maar toch een high-end tv wilt hebben? Dat is een vraag die we regelmatig gesteld krijgen dus in dit artikel een antwoord voor iedereen die op zoek is naar een 'domme' high-end tv.

Wat is een Smart tv?

Voor diegenen die kort en simpel willen weten wat een Smart tv is, is er een antwoord. Een Smart tv is namelijk een tv die verbonden kan worden met het internet en andere apparaten, toegang biedt tot een aanbod aan applicaties en online diensten, en vaak ook bediend kan worden met een app voor je smartphone of tablet. Er zijn natuurlijk veel meer ‘slimme’ functies op Smart tv’s dan in deze zinn beschreven worden, lees dus vooral ons artikel over wat een Smart tv precies is door.

Een ‘domme’ high-end tv

Mocht je al deze ‘slimme’ functies op je tv helemaal niet nodig hebben of gewoon niet willen dan is het logisch dat je op zoek gaat naar een tv die hier niet over beschikt. Het probleem is echter dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, zeker wanneer je voor een zo goed mogelijke beeldkwaliteit gaat. Veel fabrikanten bieden alleen de tv’s in het instapsegment zonder Smart tv functies aan maar alles daarboven is voorzien van (een deel van de) ‘slimme’ functies.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (5)

Huubbig

Huubbig
27 februari 2014 om 23:45

Hoe zit het met de Hisense, Seiki en andere ‘goedkopere’ fabrikanten. Waarom komen deze partijen zo weinig aanbod?

Inloggen


28 februari 2014 om 09:46

Weinig? We schrijven er behoorlijk veel over zelfs. In dit artikel is er echter geen plek voor want de vraag is of je een high-end tv zonder Smart-functies kunt kopen.

Inloggen
Joop

Joop
19 augustus 2015 om 13:19

Dan koop ik wel een grote monitor. Ik moet die smart meuk niet, period
Ik heb er ook geen zin dat multinationals en geheime diensten van vreemde mogendheden je huiskamer kunnen meekijken? (Ik heb niets te verbergen maar ook niets te tonen) Ik koop dan wel een grote monitor i.p.v. TV
Ik hang er wel een slimme mediaspeler aan (zie Kodi.tv)
Opbokken met al dat bespioneer een gegevens verzamelen via de “SMART” TV. Doei !

Inloggen
Frank

Frank
16 augustus 2017 om 21:38

Hadden die smart tv’s dan maar minstens een “lock” knop om hem vast te zetten op (digital) TV only of HDMI 1. Mijn bejaarde ouders met Ziggo kastje krijgen het minsten 3 keer per week voor elkaar de zaak te ontregelen, vraag me niet hoe, we hebben al allerlei knoppen op tv en afstandsbediening afgeplakt zodat ze die niet per ongeluk kunnen indrukken, maar het helpt niet.

Inloggen
Jeannette

Jeannette
17 augustus 2019 om 21:32

Klinkt bekend…
De smart tv van mijn moeder doet ook om de haverklap zulke vreemde dingen dat ik ook vaak heel lang aan het zoeken ben om gewoon weer tv met geluid en een werkende kanalenkiezer te krijgen.
Zo moeilijk moet het toch niet zijn om bij niet alledaagse knoppen even een: “Weet u zeker dat u wilt…” te vragen aan de gebruiker? Of nog beter: de knoppen te kunnen blokkeren?

Inloggen
Frank

Frank
17 augustus 2019 om 22:44

De oplossing is de tv op “hotel-lock” te zetten. Veel tv’s hebben die optie zodat je in een hotel de instellingen van de tv als gast niet kunt wijzigen. Maar dat vertellen ze degewone consument niet.
Nu zouden die fabrikanten dat ook aan gewone consumenten kunnen aanbieden onder het mom van “kinderslot” terwijl het juist als “bejaardenslot” gebruikt zou kunnen worden.

Google op jouw merk + hotel lock en mogelijk vind je de toetsencombinatie om het lock te activeren.

Inloggen
Marie

Marie
27 november 2017 om 13:54

Buiten dat, als de fabrikanten de firmware van het smart gedeelte niet meer bijwerken, worden veel van je apps (en daarmee het smart gedeelte van je tv) onbruikbaar.
Top joh! Vriend van me heeft zelfs dat de menu’s van de TV niet meer normaal te lezen zijn door een bug in de firmware. Maar hij kan die update niet ongedaan maken. Echt top!

Inloggen
André

André
25 maart 2019 om 00:50

Sinds ik de eerste Platte tv’s bij mn vrienden thuis zag hangen dacht ik….
DAT WIL IK OOKK !!!.

niet veel later bedacht ik, zoou leuk zijn als ik mn computer er mee verbind.
lekker gamen, internetten, youtube, etc….

Toen kwamen de smart tv’s.
Handig dacht ik met al die app’s er op.
Echter na 3 jaar worden de app’s niet meer ge-updated en zijn ze onbruikbaar.

Geef mij maar een domme-tv.
Sluit mn pc er op aan.
Nu blijft alles updated.

Inloggen