Google TV krijgt modus zonder smart-functionaliteiten

26 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
Google TV

Google TV krijgt een basismodus die alle smart-functionaliteiten schrapt. Het gaat hierbij specifiek om televisies met de nieuwe interface en niet om de nieuwe Chromecast.

Google TV kennen we nu voornamelijk van de nieuwe Chromecast, maar het is de bedoeling dat er ook televisies gaan komen die draaien op de nieuwe interface. Op dit moment is dat nog niet het geval, maar dit jaar komen er nieuwe televisies van Sony en TCL die draaien op Google TV. Het gaat dus specifiek om deze nieuwe interface en niet om de ‘gewone’ Android TV 12. De nieuwe interface kun je zien als een Android-skin bovenop Android TV.

Volgens Google is deze nieuwe basismodus speciaal voor mensen die geen toegang hebben tot internet. Daarnaast is het ook handig voor mensen die eigenlijk geen smart-tv willen. Je schakelt de smart-functionaliteiten simpelweg uit en hebt dan in feite een ‘domme tv’. Dat is bijvoorbeeld ook weer handig als je de televisie weer wat langer in huis hebt en je nauwelijks tot geen nieuwe updates meer ontvangt. Zo kun je het scherm zelf in ieder geval nog goed gebruiken. Overigens kun je op ieder moment de smart-functionaliteiten ook weer inschakelen.

Website 9to5Google heeft de nieuwe modus mogen testen. In de nieuwe ‘domme’ modus heb je enkel de beschikking over aangesloten hdmi-apparaten en Live TV. Alle andere smart-functionaliteiten, apps, aanbevolen content, google assistant en de mogelijkheid om te casten, zijn uitgeschakeld. Schakel je weer over naar de volledige ervaring, dan zijn al deze functionaliteiten weer beschikbaar.

Meer weten over Google TV?

Meer weten over de nieuwe interface? Lees dan ons achtergrondartikel.

Bron 9to5Google Via Tweakers

Reacties (0)