Prijs van Spotify Premium familie-abonnement wordt in België 16 euro

01 oktober 2020 1 Minuut 0 Reacties
spotify-logo-new

Spotify heeft aan klanten met een familie-abonnement in België laten weten dat de maandprijs daarvan omhoog gaat naar 16 euro.

Op dit moment betalen abonnees nog 15 euro per maand. De wijziging treedt per direct in werking.

Alleen families zijn de klos

Spotify meldt dat de wijziging alleen geldt voor het Family-abonnement. De prijzen voor individuen, studenten en voor de duo-abonnementen blijven vooralsnog hetzelfde. Daar moet op dit moment respectievelijk 10, 5 of 13 euro voor betaald worden. Klanten lieten aan techwebsite Tweakers weten dat ze een e-mail over de prijsverhoging hadden ontvangen. De wijziging is inmiddels ook kenbaar gemaakt op de website van Spotify. Volgens het bedrijf is de prijsverhoging noodzakelijk om te kunnen blijven innoveren en investeren in de beste ervaring voor gebruikers. Daarbij horen nieuwe functies en content waar zowel families als individuele gebruikers profijt van zullen hebben.

Voor de Nederlandse markt is vooralsnog geen prijsverhoging aangekondigd. Het is ook niet bekend of die er gaat komen. Het Premium Family-abonnement kan door maximaal zes familieleden of huisgenoten tegelijkertijd worden gebruikt. De hoofdvoorwaarde is wel dat alle gebruikers op hetzelfde adres wonen. Spotify zal daar in de toekomst strenger op controleren. Daardoor wordt het moeilijker om het abonnement te delen met familie en vrienden die niet regelmatig over de vloer komen. Voor een groot aantal gebruikers zal per november voor het eerst het hogere bedrag van de rekening worden afgeschreven.

Reacties (0)