Thuistest JBL Live Pro+ TWS: Jeffrey Hooijer (gebruiker 2)

29 mei 2021 4 Minuten 0 Reacties
jbl-live-pro-plus-groot

De afgelopen weken zijn diverse jonge lezers van FWD aan de slag gegaan met de nieuwste oordoppen van JBL. Wat vinden zij van de JBL Live Pro+ TWS?? Wat zijn de belangrijkste plus- en minpunten? En zouden ze als gebruiker dit product aanraden? In dit artikel lees je de conclusies van de tweede gebruiker: Jeffrey Hooijer.

Introductie

Hai, ik ben Jeffrey Hooijer, 24 jaar en ik woon in Nijmegen. Ik zit in de laatste fase van mijn studie HBO en ben al actief bezig in het werkveld. Om die reden wilde ik ook graag de JBL Live Pro+ testen. Het testen niet alleen, maar ook het schrijven van een review van een product sprak mij aan en al helemaal van een paar draadloze oordopjes. Ik gebruik namelijk dagelijks oordopjes tijdens mijn werk of tijdens het reizen. Ik reis maandelijks veel tussen Nijmegen en Barneveld om mijn gezin en familie op te zoeken.

Eerste indruk / Design

Toen ik de JBL Live Pro+ door de bus kreeg viel het mij direct op dat de verpakking zo groot was. “Een paar oordopjes kan toch nooit zo groot zijn”, dacht ik. Toen ik de verpakking opende viel het kwartje direct. Naast de oortjes ontvang je namelijk ook een goede en duidelijke handleiding (inclusief afbeeldingen), een usb-c adapter en nog een hand vol accessoires. Iets wat mij heel erg meeviel op het eerste oog. Ook de oortjes en de case bevielen mij heel goed. Het feit dat de oortjes magnetisch vastklikken aan de case was een aangename feature voor mij. Ook is de case klein genoeg en merk je er niks van als je hem in je zak stopt.

Installatie

De installatie van de oortjes ging ook erg soepel voor mijn gevoel. Ik had namelijk niet gedacht dat het in een handomdraai geregeld zou zijn, maar het tegendeel bleek waar. Het enige wat ik hoefde te doen was de app downloaden en de bluetooth van mijn IPhone aanzetten. Daarna ging alles vrijwel vanzelf. Ik volgde simpelweg de stappen die op de handleiding stonden en binnen no time kon ik de JBL Live Pro+ in gebruik nemen.

Gebruik

Ik verbaasde me over de kwaliteit van de JBL Live Pro+. Dit, omdat ik al jarenlang de simpele Apple-oortjes gebruik met snoer. Het was voor mij een wereld van verschil als je puur let op het geluid. Nu hoorde ik alleen de muziek, waar ik voorheen ook alle ruis en praatjes om me heen hoorde. Ik kon nu in alle rust genieten van mijn muziek in de trein. Met mijn Airpods kan dat niet: iets dat mij in het verleden erg irriteerde. Toen ik er ook achter kwam dat ik het geluid vanuit de app kon aanpassen ging er een deur voor me open. Ik merkte namelijk dat in de basisinstellingen de bass iets te hard was voor mijn gevoel. Dit kon ik toen simpel aanpassen in de JBL Headphones-app. Door simpelweg de lage tonen wat minder luid te zetten kon ik nog meer genieten van muziek en series tijdens het reizen.

Audiokwaliteit

Zoals ik al zei verraste het geluid van de JBL Live Pro+ mij positief. Na jarenlang simpele oordoppen gewend te zijn belande ik nu in een hele nieuwe wereld. Door middel van de noise canceling-functie en de ambient sound-regelaar kan ik makkelijk schakelen. Ik kan mezelf heel makkelijk afsluiten van de buitenwereld, maar met een klik op de knop kan ik iedereen om me heen weer luid en duidelijk verstaan, ook al heb ik de JBL Live Pro+-oortjes nog steeds in. Daarnaast voegt JBL Headphones ook iets toe aan het product. Je kunt hierdoor het geluid zo afstellen dat het precies naar jouw smaak is en je er geen irritaties van krijgt wanneer je de oortjes in hebt. Iets wat ik een heel groot pluspunt vind aan dit product naarmate ik het meer gebruik.

Conclusie

Overall kan ik dan ook zeggen dat ik zeer enthousiast ben over de Live Pro+ oortjes van JBL. Het is een product dat mij heeft laten zien dat het zijn prijs weldegelijk waard is. In het verleden was ik namelijk overtuigd van het feit dat je geen geld moet neerleggen voor dit soort producten, maar deze oordoppen hebben mij anders laten denken. Als je namelijk wilt genieten van jouw muziek of serie in een drukke trein of in het verkeer, dan raad ik het je zeker aan de JBL Live Pro+ aan te schaffen. Het product biedt je de rust en focus die je nodig hebt op dat moment, maar je kunt je direct weer openstellen voor de buitenwereld met een druk op de knop. In een woord: aanrader!

jbl-live-pro-plus-afb-2

Review van onze expert

Uiteraard hebben we op FWD ook een review laten schrijven door onze eigen expert. In het blok hieronder lees je onze conclusie en vind je een linkje naar de review. Ook zie je hier de meest recente prijzen staan en neem je heel snel alle plus- en minpunten door.

8.0
JBL Live PRO+

Beoordeling
JBL Live Pro+

Pluspunten
  • Fijne installatie
  • Mooie bass
  • Overzichtelijke app
  • Veel functies
  • Strak design
Minpunten
  • Midden tonen niet heel gedetailleerd
  • Oordoppen zitten niet altijd goed
  • Batterijduur niet ontzettend lang

Beoordeling JBL Live Pro+

JBL doet een hoop dingen goed met de JBL Live Pro+ TWS. De audiokwaliteit scoort een ruimvoldoende, het design is strak en de opties binnen de applicatie en op de earbuds zelf, zijn ruim. Je kunt heel veel doen om de ervaring eigen te maken. Ondertussen krijg je te maken met een zeer gemakkelijke installatie (in elk geval op Android) en gaan de oordoppen redelijk lang mee. Het doosje is lekker compact en past dus altijd wel in een tas of zak. Verder levert JBL ook veel oordoppen mee, waardoor de kans groot is dat ze altijd goed in je oor zitten.

Sommige dingen gaan ook iets minder goed. Zo komen de tonen in het midden niet ontzettend goed uit de verf. Ook is het zo dat de oordoppen soms net even te strak op je oor leunen. De batterijduur is met maximaal zeven uur per keer (zonder oplaadcase) niet heel lang, maar wel lang genoeg voor een aantal keer wandelen per week. Over het algemeen geven we de JBL Live Pro+ TWS een dikke aanbeveling, zelfs voor zijn huidige prijs. Een adviesprijs van 179 euro is best hoog, maar de functies en audiokwaliteit zorgen onderaan de streep voor een prettige ervaring.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker JBL Live Pro+

Reacties (0)