Sony lanceert Music Unlimited streaming muziekdienst in Nederland

12 april 2012 2 Minuten 0 Reacties
Sony-Music-Unlimited

Sony heeft de Music Unlimited muziekdienst, welke een onderdeel is van het Sony Entertainment Network, vandaag officieel in Nederland en België gelanceerd. Middels je PC, Mac, tablet of smartphone krijg je vanaf nu via Music Unlimited eenvoudig toegang tot een grote bibliotheek aan muziek.

De Music Unlimited streaming muziekdienst beschikt momenteel over meer dan vijftien miljoen nummers van diverse grote platen labels. Waar Sony vooral op inzet is de koppeling met haar eigen producten, zoals de Bravia LCD TV’s, de PlayStation 3, de PlayStation Vita, de Sony smartphones en de Sony tablets. Toch is de dienst niet alleen voor gebruikers van deze producten beschikbaar. Er zal ook een Android en iOS applicatie gelanceerd worden en je kunt ook middels de browser van je computer toegang krijgen tot Music Unlimited.

Door het gebruik van één account – als je al een PlayStation account hebt is het aan te raden deze te gebruiken – kun je inloggen en gebruik maken van de service via uiteenlopende gekoppelde apparaten. Met premium- en basismaandabonnementen beschikt de Music Unlimited dienst volgens Sony over een ruim aanbod en gemakkelijke functies voor het (her)ontdekken van muziek.

Het premium-abonnement (9,99 euro per maand) is ingericht voor muziekliefhebbers die het volledige beheer willen over de hele Music Unlimited bibliotheek. Zowel premium- als basisabonnees (3,99 euro per maand) krijgen toegang tot reclamevrije radiozenders en hebben de mogelijkheid eigen muziek aan de cloud toe te voegen met de Music Sync3-functie, die nummers en afspeellijsten van een PC of Mac naar een persoonlijke cloud bibliotheek overdraagt en die toegang verschaft vanaf alle compatibele apparaten.

De Music Unlimited dienst past zich aan de muziekvoorkeuren van de gebruikers aan en werkt de muziekcollectie voortdurend bij om een lijst met liedjes te bieden die tegemoetkomt aan de wensen en voorkeuren van de gebruikers. Hiervoor doet de dienst zelf onderzoek naar de luistergewoonten van de gebruikers, wordt de ‘leuk / niet leuk’-score van de liedjes gebruikt en wordt je bestaande muziekcollectie geanalyseerd. Hoe vaker de gebruiker luistert, hoe persoonlijker en unieker de muziekzenders worden.

Wat betreft de home cinema producten is de dienst beschikbaar op alle modellen vanaf 2010 van Sony Bravia HDTV’s, Blu-ray Disc spelers, Blu-ray Disc home cinema systemen, Sony audionetwerk systemen en de PlayStation 3. Nieuwe abonnees kunnen dertig dagen gratis gebruik maken van het premium-abonnement van Music Unlimited. Meer informatie is te vinden op de website van SEN.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)