Pioneer lanceert SC-LX86, SC-LX76 en SC-LX56 high-end AV receivers

15 juni 2012 2 Minuten 0 Reacties
Pioneer-SC-LX76

Pioneer lanceert drie nieuwe high-end receivers, de SC-LX86, SC-LX76 en SC-LX56. De eerste twee modellen zijn voorzien van een 9.2-kanaals versterker en het laatstgenoemde model is een 7.2-kanaals receiver. Alle modellen zijn voorzien van een Klasse D versterker, netwerkmogelijkheden en een, volgens Pioneer, high-end audioweergave.

Integratie in het thuisnetwerk is in de nieuwe LX serie van groot belang. Zo krijg je onder meer de mogelijkheid bestanden te streamen via Apple’s AirPlay en DLNA, en kun je eenvoudig verbinding maken met een Windows 7 PC. Ook beschikken de modellen over internet radio, PC setup control, autokalibratie voor Advanced MCACC, meerdere HDMI uitgangen en apps voor de iPad, iPhone, iPod (waaronder iControlAV2012 en Air Jam) en Android smartphones. Om een zo hoog mogelijke audiokwaliteit te garanderen zijn de receivers uitgerust met een THX certificering.

Audio technieken

Alle modellen zijn uitgerust met Direct Energy HD versterkers om een optimaal geluid te halen uit niet-gecomprimeerde bronnen, zoals Blu-ray Discs en andere geluidsbronnen in HD. Om de audioweergave op de ruimte waarin de receiver staat af te stemmen beschikken de receiver over Advanced MCACC. Het systeem houdt bij de kalibratie rekening met tijdsverschillen en compenseert automatisch de afmetingen van de luidsprekers, de outputniveaus en de afstand.

Met Auto Phase Control Plus voert elke receiver in real time phase matching uit: de geluidsinput wordt voortdurend geanalyseerd en het outputsignaal van elke luidspreker en subwoofer afzonderlijk gestuurd. Op die manier compenseert het systeem de eventuele vertraging in de geluidsbron. De PQLS-technologie neutraliseert vervormingen die worden veroorzaakt door digitale timingfouten in HDMI-verbindingen. Voor een meer realistische geluids- en filmervaring simuleren de nieuwe receivers geluid uit verschillende hoeken van de kamer, zonder dat je extra luidsprekers moet aansluiten. De nieuwe modellen voegen ‘virtual wide’ toe aan het spectrum van virtual surround rear, virtual height en virtual depth.

Video technieken

Om de mogelijkheden van je geavanceerde beeldscherm te optimaliseren zijn alle receivers geschikt voor 4K pass through. Het hoge resolutie 4K materiaal kan dus zonder probleem doorgestuurd worden naar een 4K compatibel display. Daarnaast zijn de drie modellen uitgerust met een Mobile High-Definition Link (MHL). Dat betekent dat je ook smartphones met de receivers kunt verbinden en als extra entertainmentkanaal (audio en video) kunt inzetten. De receivers ondersteunen content tot 1080p (video) en 7.1-kanaals HD-audioresolutie op mobiele toestellen met Android. Bovendien laadt de batterij van je smartphone op en kun je het toestel als afstandsbediening gebruiken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)