Panasonic maakt TV kanalen streamen naar een andere TV mogelijk

15 februari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Panasonic-VT60-2

Eerder deze week maakte Panasonic 2013 LCD en plasma TV's line-up bekend en daarbij presenteerde de Japanse fabrikant een unieke feature die alleen beschikbaar is op de Europese modellen. De high-end plasma en LCD modellen beschikken namelijk over een dubbele tuner. Hiermee kan TV content van de Panasonic TV naar een andere TV in huis gestreamd worden.

Dubbele tuner op Panasonic Viera TV’s

Panasonic biedt met de dubbele tuner in de high-end Viera modellen een aantal extra mogelijkheden. Zo kun je twee TV kanalen tegelijkertijd opnemen, kun je het ene kanaal bekijken wanneer je het andere opneemt en kun je het ene kanaal op TV bekijken terwijl je het andere kanaal op een tablet of smartphone bekijkt. Daarnaast is het mogelijk om TV te kijken op een andere TV in huis die gekoppeld is aan je thuisnetwerk.

TV kanalen streamen naar een andere TV

Wanneer je bijvoorbeeld een TV in de slaapkamer hebt staan maar hier geen mediabox of analoge kabelaansluiting hebt en toch TV wilt kijken dan kun je de Panasonic TV inzetten. Koppel de TV die in de slaapkamer staat aan je (wifi) thuisnetwerk en je kunt de TV kanalen of op USB opgenomen TV programma’s op de TV in de slaapkamer bekijken. Het lijkt er echter op dat je voor deze functie de tweede TV ook een Panasonic Smart TV moet zijn. De functie is gebaseerd op streaming via DLNA dus mogelijk wordt het in de nabije toekomst ook mogelijk andere Smart TV’s te gebruiken.

TV kijken op tablets en smartphones

Dezelfde functie is te gebruiken wanneer je een smartphone of tablet hebt en deze uitrust met de Panasonic Viera Remote applicatie. Zo kun je overal in huis via je mobiele apparaat TV kijken terwijl op de Panasonic TV naar een ander kanaal gekeken wordt. Mogelijk is er echter wel een belangrijke beperking. Panasonic kon namelijk nog niet zeggen of deze functie ook gebruikt kan worden wanneer de TV kanalen gecodeerd zijn.

Bekijk op welke Viera TV’s de dubbele tuner beschikbaar is in de Panasonic 2013 LCD TV line-up en de Panasonic 2013 plasma TV line-up.

Via: FlatpanelsHD


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)