LG lanceert 2021 soundbars voor Nederland en België

07 april 2021 2 Minuten 0 Reacties
LG soundbars 2021 1

LG heeft vandaag zijn soundbars voor 2021 officieel in Nederland en België gelanceerd. De Zuid-Koreaanse fabrikant brengt een groot aantal nieuwe modellen op de markt, waaronder het DSP11RA topmodel.

Nieuw dit jaar zijn de soundbars die kunnen profiteren van de AI Sound Pro-functie van de LG tv. Het geluid van de tv wordt afgespeeld via de soundbar met de TV Sound Mode Share. LG’s soundbars bieden nu dezelfde geluidsmodi als de tv’s uit de 2021 line-up, zodat je eenvoudig kunt schakelen tussen de soundbar en de tv met behulp van de tv-afstandsbediening.

De 2021 line-up is te gebruiken met meerdere spraakassistenten vanaf een slimme speaker, waaronder Google Assistant en Amazon Alexa. Met ondersteuning voor Apple AirPlay 2 en Chromecast kun je muziek en andere content direct vanaf hun je, iPad,Mac of Android apparaat streamen, bedienen en delen.

Veel van de nieuwe modellen zijn voorzien van Meridian Audio tuning en Meridian technologie. De nieuwe feature, Meridian Horizon-technologie, is het resultaat van LG’s samenwerking met Meridian Audio. Deze functie upgradet tweekanaals stereocontent tot meerkanaals audio. Alle 2021 soundbars van LG ondersteunen Dolby Atmos en DTS:X voor dynamische driedimensionale audio. Ook is er Dolby Vision-compatibiliteit via 4K pass-through. Veel van de nieuwe modellen zijn Hi-Res Audio gecertificeerd, wat lossless playback verzekert op 24bit/96kHz. Daarnaast is ondersteuning voor HDMI eARC aanwezig. Bovendien bieden ze USB-weergave en Bluetooth-streaming.

Advertentie

AI Room Calibration biedt optimaal geluid in elke omgeving, met behulp van spatial awareness-technologie. Hiermee worden de afmetingen van een kamer gemeten, vervolgens worden de audio-instellingen van de soundbar aangepast op de specifieke kenmerken van de ruimte. De AI Sound Pro maakt gebruik van adaptieve geluidsregeling om het frequentiebereik en de uitbreiding van het geluidsveld automatisch aan te passen, afhankelijk van het type content waarnaar je kijkt of luistert: nieuws, muziek of film.

De nieuwe LG Soundbar modellen – waaronder SP11RA, SP9YA, SP8YA en SP7Y – zullen vanaf deze maand op de belangrijkste markten in Europa, waaronder de Benelux, worden geïntroduceerd, met later dit jaar nog meer modellen. We hebben onlangs al een overzicht van alle nieuwe soundbars gepubliceerd. Via onderstaande link vind je alle modellen, specificaties en prijzen.

LG soundbars 2021 1
Lees ook

LG 2021 soundbar line-up met DSP11RA topmodel


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)