Uitgeklede versie startmenu Windows 10 komt naar Windows RT

10 augustus 2015 1 Minuut 1 Reacties
Windows-10-laptop

Zoals verwacht krijgen Windows RT 8.1-gebruikers geen toegang tot de nieuwe features en functies van Windows 10, behalve een uitgeklede versie van het startmenu.

We wisten al dat gebruikers van Windows RT 8.1 geen update naar Windows 10 zouden krijgen, maar dat er wel een relatief grote update voor deze gebruikers in september beschikbaar gesteld zou worden. Microsoft heeft deze week meer details over de komende update, welke gaat onder de naam Windows RT 8.1 Update 3, vrijgegeven.

Zoals verwacht krijgen Windows RT 8.1-gebruikers geen toegang tot de nieuwe features en functies van Windows 10, behalve het startmenu. Het gaat echter niet om het startmenu zoals we dat zien in de uiteindelijke versie van Windows 10 maar om een versie die we in een eerder stadium terugzagen. De reden hiervoor is dat die vroege versie, de DirectUI-versie, gebaseerd was op de Windows 8.1-code. Het nieuwe startmenu voor Windows RT bevat dus iets minder mogelijkheden.

Daarbij zal Continuum niet beschikbaar zijn op apparaten met Windows RT-software waardoor een vloeiende overgang tussen tablet-/smartphone- en desktopmodus niet tot de mogelijkheden behoort. Wel kan er middels een toggle tussen beide modi geschakeld worden. Echter, applicaties kunnen nog steeds alleen full-screen draaien, niet in kleine vensters. Microsoft laat wel weten dat het vergrendelscherm een update krijgt maar wat hiermee precies bedoeld wordt is vooralsnog onduidelijk.

De verwachting is dat Microsoft de Windows RT 8.1 Update 3 in september uitrolt. Naar alle waarschijnlijkheid is dit de laatste grote update voor het besturingssysteem.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Lars

Lars
16 augustus 2015 om 10:43

Hoi Martijn, goed artikel. Jammer dat dit waarschijnlijk de laatste grote update voor RT zal zijn…. Ik ben anders zeer tevreden met mijn Nokia 2520 Windows RT tablet en gebruik hem elke dag met veel plezier. Persoonlijk voel ik mij niet ‘belemmerd’ met dit besturingssysteem omdat ik bijvoorbeeld geen ‘full Windows (10)’ heb. Alle zaken die ik wil en kan doen op een tablet, kan met deze Nokia, zelfs in ‘split-screen modus’. En dat werkt op deze 10,5 inch grote tablet prima. Jammer dat Microsoft In Windows RT geen toekomst meer ziet….

Inloggen