Acer presenteert convertible laptop en Chromebooks voor het onderwijs

22 januari 2021 4 Minuten 0 Reacties
chromebook-spin-512

Acer heeft nieuwe producten aangekondigd voor het onderwijs. Het gaat om een convertible laptop en twee nieuwe Chromebook-modellen.

Acer Travelmate Spin B3

Acer heeft drie convertibles gepresenteerd die gebruikt kunnen worden in het (thuis)onderwijs. De eerste is de Travelmate Spin B3, met onder de motorkap de nieuwste Intel Pentium Silver-processors. De accu moet twaalf uur meegaan, zodat je hem tijdens de lessen niet zou hoeven opladen. Ook is er een schokbestendige stootrand en kan het apparaat tegen een flinke stoot (een maximale neerwaartse kracht tot zestig kilo). En wanneer er wordt gemorst, dan hoeft dat geen ramp te zijn; het drainagesysteem houdt de onderdelen droog.

Het full hd-scherm beschikt over een laag antibacterieel Gorilla Glass. Bovendien kunnen het toetsenbord, het touchpad en de rustruimte (voor de handpalmen) voorzien worden van een optioneel verkrijgbaar BPR- en EPA-conform antimicrobieel middel met zilverionen. Dit moet een een consistent hoge microbiële reductie bieden tegen een breed scala aan bacteriën onder het JIS Z 2801- & ISO 22196-testprotocol.

De laptop is flexibel van aard en beschikt daardoor over vier standen. Naast de laptopstand is er ook de tablet-, weergave- en tentmodus, elk met z’n eigen doeleind. Daarnaast is er de optioneel verkrijgbare Wacom AES-pen en de vijf megapixelcamera met ondersteuning voor high dynamic range (hdr). Verder is er ondersteuning voor wifi 6 (en alle versies daarvoor natuurlijk) en kun je bovendien kiezen voor een optionele 4g-verbinding. De Acer Travelmate Spin B3 heeft tevens een hdmi, usb-c en ethernetpoort.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

De Acer TravelMate Spin B3 (TMB311R-32) is in de Benelux in het tweede kwartaal van 2021 verkrijgbaar vanaf 429 euro. Dit model is alleen verkrijgbaar via channel partners.

Twee nieuwe Acer-Chromebooks

Acer heeft vandaag ook twee nieuwe convertible Chromebooks geïntroduceerd voor studenten en onderwijsinstellingen: de Acer Chromebook Spin 512 (R853TA) en de Acer Chromebook Spin 511 (R753T).

De nieuwe Chromebooks zijn voorzien van de nieuwste Intel Pentium Silver- of Celeron-processors. De Chromebooks zijn uitgerust met functies zoals een MIL-STD 810H4,5-classificatie, een knoeibestendig toetsenbord en een scherm met antibacterieel Corning Gorilla Glass1, 2. De Acer Chromebook 512 is verder voorzien van een antimicrobiële coating die het toetsenbord, het touchpad en de handsteun beschermt.

De schermen van beide Chromebooks zijn krasbestendig. De Acer Chromebook Spin 511 heeft een compact design en een 11,6-inch HD IPS5-scherm in een 16:9-formaat. De Acer Chromebook Spin 512 heeft een HD+ IPS-scherm met een 3:2-beeldverhouding.

Zowel de Acer Chromebook Spin 512 als de Acer Chromebook Spin 511 hebben een schokbestendige behuizing, die getest is volgens de militaire norm MIL-STD 810H4 en bestand is tegen dagelijkse slijtage. De schokabsorberende stootrand en het versterkte ontwerp beschermen het apparaat tegen een val vanaf een hoogte tot 122 cm en tegen een neerwaartse kracht van maximaal 60 kilo. Bredere stootranden bieden extra ondersteuning om het display te beschermen terwijl de I/O-poorten zijn versterkt met extra metalen plaatjes zodat deze op hun plaats blijven, zelfs bij veelvuldig en intensief gebruik.

Beide Chromebooks zijn voorzien van mechanisch verankerde toetsen. De toetsenborden zijn morsbestendig met een gootsysteem dat tot 330 ml aan vloeistof wegvoert van interne componenten om vervolgens afgevoerd te worden via de onderkant van de behuizing. De touchpads zijn ook vochtbestendig. Tot slot zijn de nieuwe Acer Chromebooks gecertificeerd en voldoen aan twee toonaangevende veiligheidsnormen voor speelgoed, de ASTM F963-16 en UL/IED 60950-1, wat betekent dat deze ook veilig door jongere kinderen kunnen worden gebruikt.

De Acer Chromebook Spin 512 en Chromebook Spin 511 hebben een batterijduur van maximaal tien uur. De nieuwe Acer Chromebooks hebben scharnieren die 360 graden draaien, waardoor je hem in vier standen kunt gebruiken. Bovendien hebben ze een acht megapixel camera aan de voorkant, evenals een 88-graden hdr-webcam met een groothoekbeeld voor online lessen en chats. Voor de privacy is het apparaat voorzien van een fysieke sluiter die op elk moment kan worden gesloten.

De nieuwe Acer Chromebooks zijn verkrijgbaar met 64GB aan interne opslagruimte en 8 GB aan werkgeheugen. Verder zijn er twee usb-c-poorten, is er ondersteuning voor wifi 6 en bluetooth 5.1 en zijn er twee usb-a-poorten.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Chromebook Spin 512 (R853TA) is vanaf april 2021 verkrijgbaar in de Benelux vanaf 399 euro. Dit model is alleen verkrijgbaar via channel partners. De Acer Chromebook Spin 511 (R753T) is vanaf maart verkrijgbaar in de Benelux vanaf 369 euro. Ook dit model is alleen verkrijgbaar via channel partners.

Reacties (0)