Toekomstige producten van Nanoleaf voorzien van Thread-technologie

11 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
Nanoleaf Essentials

Nanoleaf gaat alle toekomstige producten voorzien van Thread. Deze mesh netwerk-technologie gaan we al zien in de Essential Series.

Nanoleaf heeft vandaag bekendgemaakt dat alle toekomstige producten van het bedrijf voorzien worden van Thread-technologie. Deze zullen we binnenkort al gaan zien in de nieuwe Learning Series met schakelaars en sensoren en middels updates naar Nanoleaf Tile.

Thread kom je de laatste tijd steeds vaker tegen, maar voor veel mensen is het nog onduidelijk wat het precies is. Thread kun je het beste omschrijven als een mesh netwerk-protocol en wordt al omarmt door enkele grootmachten in de wereld van smarthome, waaronder Google en Apple. Thread kan dus je verbonden apparaten met elkaar verbinden in een apart mesh-netwerk, een beetje vergelijkbaar met ZigBee en Z-Wave. Je hebt er echter geen hub voor nodig. Het is gebaseerd op een open-standaard en staat bekend om het zeer lage energieverbruik. En valt er één product tussenuit? Dan neemt een ander product met dit protocol het direct over, zodat je verder geen downtime zult ervaren. Via Thread kunnen apparaten direct met elkaar communiceren, ongeacht de fabrikant. De verwachting is dan ook dat we Thread steeds vaker gaan zien de komende tijd.

Thread wordt standaard bij Nanoleaf

Terug naar Nanoleaf. De fabrikant wil deze nieuwe mesh-technologie brengen naar de Essential Series, die bestaat uit de nieuwe slimme lamp en de ledstrip. Ook moet het mogelijk zijn om de Tiles te updaten zodat het deze technologie gaat ondersteunen. Hoe dat precies in z’n werk gaat is nog onduidelijk, want de basis moet dan toch al aanwezig zijn. De eerdere producten maakten vooral gebruik van wifi, zoals de door ons geteste Nanoleaf Canvas. De fabrikant lijkt het roer dus om te gooien, want alle toekomstige producten van Nanoleaf moeten Thread standaard gaan ondersteunen.

Over Nanoleaf

Je kent Nanoleaf met name van de led-panelen in driehoeken, vierkanten en zeshoeken. De gekleurde panelen kun je individueel bedienen en voorzien van 16 miljoen kleuren of witlicht. Deze panelen plaats je in een design die je zelf wilt. Vervolgens kun je via de app diverse scenes weergeven en reageren de panelen op aanrakingen en muziek.

Lees meer over Nanoleaf.

Reacties (0)