Nanoleaf Essentials: serie met slimme led-strip en alledaagse lampen

11 november 2020 1 Minuut 0 Reacties
Nanoleaf Essentials

Nanoleaf heeft een nieuwe serie lampen gelanceerd: Nanoleaf Essentials. Dit zijn slimme lampen voor alledaags gebruik.

Nanoleaf Essentials gelanceerd

Dat Nanoleaf nu met Nanoleaf Essentials komt is opmerkelijk, omdat de fabrikant bekend staat om zijn opmerkelijke, slimme lampen die je aan de muur bevestigd. Met de nieuwe serie haal je ook meer normale lampen in huis, die onderdeel kunnen zijn van je smarthomesysteem. Binnen de lijn vallen drie producten: een A19-lamp, een led-strip van twee meter en een led-strip van één meter (als uitbreiding voor de tweemetervariant). De kosten: 18, 45 en 20 Britse pond. De producten zijn te koop op onder meer de eigen website.

De Nanoleaf Essential-producten zijn compatible met de eigen app van het bedrijf, Apple HomeKit en Siri en de Google Assistent. In tegenstelling tot andere producten van Nanoleaf is er dit keer geen ondersteuning voor Amazon Alexa. Er is wel ondersteuning voor het nieuwe smarthomeprotocol Thread, dat onder meer aanwezig is in de Apple HomePod Mini. Thread verbruikt weinig energie, heeft weinig vertraging op de lijn en kan apparaten bedienen die geen toegang tot wifi hebben. Ook is er een groot bereik aanwezig.

Verder is er ondersteuning voor bluetooth en kun je de led-strip ook bedienen met een afstandsbediening. Nanoleaf laat daarnaast weten dat beide producten beschikken over een functie waarmee de lichttemperatuur gedurende de dag aangepast wordt, zodat je altijd de beschikking hebt over fijn, natuurlijk licht. De gewone lamp ondersteunt lichttemperaturen tussen de 2700 en 6500K, heeft een gemiddelde helderheid van 806 lumen en een maximale helderheid van 1100 lumen. De led-strip is te verlengen tot in totaal tien meter.

Het is niet bekend wanneer de producten ook naar Nederland komen en wat ze hier moeten kosten.

Reacties (0)