Smeg lanceert twee slimme ovens met VIVOscreen-display

02 september 2020 1 Minuut 0 Reacties
Smeg VIVOscreen Oven Keuken

De Italiaanse fabrikant van keukenapparatuur Smeg heeft twee ovens met een zogenaamd VIVOscreen aangekondigd. Daarmee kan de gebruiker onder andere meer informatie inzien over de functies van de oven. Ze worden toegevoegd aan de Linea en Dolce Stil Novo designfamilies. De vanafprijs is 1100 pond in het VK, wat meestal een iets lagere prijs in euro's betekent. 

SmegConnect-familie

Dat laat onder andere Pocket-lint weten. Het slimme aan de ovens is dat ze zijn uitgerust met een kleurenschermpje met touchfuncties, waarmee zowel horizontaal als verticaal kan worden gescrold. Het schermpje is beschikbaar in twee formaten: VIVO (95 bij 55 mm) en VIVO Max (150 bij 52 mm). Het scherm laat de gebruiker handmatig een bakprogramma instellen, maar er is ook een aantal automatische programma’s. Door icoontjes ingedrukt te houden wordt hun precieze functie uitgelegd. Zo is er een virtueel receptenboek waar je tot 64 recepten kunt opslaan. In de oven zit een kerntemperatuursensor om de temperatuur van je baksels te meten.

Net als een aantal andere ovens van het merk behoren de VIVOscreen-modellen tot de SmegConnect-familie. Dat betekent dat je de oven ook kunt bedienen met de bijbehorende SmegConnect-app. Zo kun je bijvoorbeeld de oven voorverwarmen als je op weg naar huis bent. De ovens zullen ergens in september beschikbaar komen.

Reacties (0)