Robomow komt met RoboVision: visuele navigatie voor robotmaaiers

09 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
Robovision

Robomow komt binnenkort met RoboVision. Dit is een nieuwe beeldtechnologie voor de robotmaaiers van Robomow. Hierbij wordt de robotmaaier voorzien van een camera, waarmee de omgeving kan worden geobserveerd en geanalyseerd.

Robomow wil robotmaaiers nog slimmer maken en ze letterlijk de ogen openen. Het topmodel RS635 Pro SV zal daarom vanaf september 2019 verkrijgbaar zijn met de nieuwe beeldtechnologie. Deze bestaat uit een camera met kunstmatige intelligentie. De robotmaaier kan hierdoor mensen en huisdieren herkennen en de rijrichting veranderen om de omgeving voor iedereen vrij te houden. Er klinkt meteen een waarschuwing wanneer een mens of huisdier in het gezichtsveld van de camera komt. De robotmaaiers van de toekomst kunnen de tuin dus onderhouden op basis van visuele navigatie.

Robotmaaier met visuele navigatie

Volgens Robomow zorgt RoboVision ervoor dat de markt van de robotmaaiers nu een toekomst van optisch geautomatiseerde tuinverzorging instapt. Camerabeelden worden direct verwerkt, wat zorgt voor nog meer gebruiksgemak zonder dat dit ten koste gaat van de maairesultaten. Daarnaast worden de beelden door het RoboVision-systeem niet verzonden of bewaard, waardoor de privacy gewaarborgd blijft.

Eerder dit jaar kondigde Robomow twee nieuwe modellen aan: de Robomow RX50 Pro S en de MX50u. Deze robotmaaiers zijn onder andere in staat om grasresten te verwijderen, waardoor het zijn eigen maaidek schoonmaakt.

Reacties (0)