Robomow komt met twee nieuwe series robotgrasmaaiers

08 februari 2021 2 Minuten 0 Reacties
Robomow RK-2

Dit jaar komt fabrikant Robomow met twee nieuwe series robotgrasmaaiers. Het gaat om de Robomow RT-serie met de RT300 en de RT700 en de Robomow RK-serie met de RK1000 en de RK2000.

Beide nieuwe series van Robomow verschillen onderling sterk van elkaar, maar wat ze gemeen hebben is de gepatenteerde mulchreiniger.

Robomow RT

Deze serie is speciaal voor de beginner op het gebied van robotgrasmaaiers. Gebruiksgemak staat hier hoog in het vaandel en dat merkt de gebruiker op het gebied van installatie en bediening. Dankzij de mulchreiniger heb je er zelf weinig omkijken naar, want de maaier reinigt zichzelf.

De maaiers in de RT-serie passen zich aan oneffenheden in de grond aan en zorgen voor een gelijkmatig gazon. De maaibreedte bij deze serie is 18 centimeter, waarmee de RT geschikt is voor middelgrote tuinen tot maximaal 700 vierkante meter. Ook hellingen tot 30 procent moeten geen probleem zijn. De maaier maait tot 60 mm hoogte in één handeling. Je kunt de maaihoogte individueel afstellen in vier stappen tussen de 15 mm en 60 mm. Dit instellen kan via de bijbehorende smartphone-app. Hierin kun je tevens maximaal drie maaigebieden instellen.

Advertentie

De Robomow RT-serie doet volledig autonoom het werk en is uitgerust met all-terrain wielen voor een optimale grip en wendbaarheid. Eventueel onderhoud bij versleten onderdelen moet je gemakkelijk zelf kunnen oplossen.

Robomow RK

De RK-serie komt met extra slimme functies. Bovenop de kenmerken van de RT-serie heeft de RK diverse extra’s om tijd te besparen. Zo kan deze serie tot op de centimeter nauwkeurig de randen van het gazon maaien. De maaibreedte is met 21 centimeter een stukje breder en ook de maaihoogte tot 10 centimeter is mooi meegenomen.

De RK-serie is ontworpen voor gazons tot 2.000 vierkante meter en kan een hellingshoek tot 45 procent goed verwerken. De RK-modellen zijn uitgerust met borstelloze DC-motoren wat zorgt voor een stil maaiproces (minder dan 60 dB).

De RK-modellen zijn uitgerust met een led lcd-aanraakscherm waar je tevens alle instellingen op kunt aanpassen. De RK-serie is uitgerust met 360 graden sensortechnologie, zodat alle obstakels in het pad vermeden kunnen worden.

Prijs en beschikbaarheid

De Robomow RT- en RK-modellen zijn beschikbaar vanaf het voorjaar van 2021. Prijzen beginnen vanaf 799 euro voor de RT-serie. De modellen uit de RK-serie hebben een adviesprijs vanaf 1.299 euro. Kijk voor meer informatie op de website van Robomow.

Lees meer over Robomow.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)