Review: LSC Smart Connect Smart Lights – Slimme kerstverlichting van Action

27 november 2021 9 Minuten 11 Reacties
LSC Smart Connect Smart Lights

In deze review gaan we aan de slag met betaalbare slimme kerstverlichting van winkelketen Action. We testen twee verschillende modellen, namelijk de Warm White Smart Lights en de Multi Color Smart Lights.

Smarthome en kerst? Eigenlijk is het een gouden combinatie. Geen gedoe met achter je kerstboom kruipen om de stekker van de kerstlampjes ergens in een verstopt stopcontact te steken, maar gewoon de kerstverlichting aan- en uitzetten via je smartphone of via een slimme assistent. Het is daarom ook best gek dat we helemaal niet veel slimme kerstproducten zien. Vorig jaar zijn we aan de slag gegaan met de slimme kerstverlichting van Lidl. En daar waren we behoorlijk enthousiast over. Een merk wat al jaren actief is in de slimme kerstverlichting is Twinkly, maar daar betaal je dan ook echt de hoofdprijs voor. Wil je goedkope slimme kerstverlichting aanschaffen? Winkelketen Action zou zomaar eens hét product voor jou kunnen hebben deze kerstdagen. De LSC Smart Connect Smart Lights in Multi Color en in Warm White liggen nu bij de Action in de schappen voor 29,99 euro per stuk.

Slimme kerstverlichting van Action

De LSC Smart Connect Multi Color Smart Lights en de Warm White Smart Lights zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Je kunt ze dus binnen in de kerstboom hangen, maar ook buiten over je schutting of elders in de tuin. Dankzij het ip44-certificaat kunnen ze tegen een spatje water, alhoewel een flinke plensbui wellicht niet het beste idee is. Hoe dan ook, de Warm White Smart Lights hebben een lengte van 44,9 meter, waarvan 39,9 meter met lampjes om de tien centimeter en nog vijf meter voor het overige snoer. In totaal heb je 400 ledjes tot je beschikking. Een behoorlijke lengte en je moet dus ook een behoorlijke kerstboom hebben. Ter info: onze kerstboom van 150 centimeter (inclusief voet), daar hadden we de helft van de lampjes nog over en de boom was behoorlijk vol. Je moet dus echt een flink grote kerstboom hebben wil je alle lampjes kwijt kunnen.

De LSC Smart Connect Multi Color Smart Lights daarentegen zijn een stukje korter. Deze verlichtingsketting is 24,9 meter lang waarvan vijf meter snoer en heeft ook lampjes om de tien centimeter. Deze past perfect in een boom met een lengte van 150 centimeter en je hebt 200 ledjes tot je beschikking. Beide verlichtingskettingen verbind je met je wifi-netwerk (alleen 2.4 GHz en maximaal bereik van 25 meter) en je gebruikt de LSC Smart Connect-app of een vergelijkbare Tuya-app als bijvoorbeeld Smart Life. Het installeren was een fluitje van een cent en je kunt dan ook snel aan de slag met de verschillende scènes.

LSC Smart Connect Warm White Smart Lights

We beginnen met de LSC Smart Connect Warm White Smart Lights. Deze lampjes tonen warm wit licht (2800K) en beschikken dus niet over kleurenledjes. Ook kun je de wittinten niet wijzigen, maar dat hoeft ook niet. Het warme licht van deze verlichtingsketting zorgt voor een fijne sfeer. In de app heet dit product de ‘8 Functies Lichten’. Gelukkig kun je de naam wijzigen, maar de naam zegt het eigenlijk al. Je hebt acht functies, oftewel acht verschillende scènes tot je beschikking die je kiest uit een lijstje waar je doorheen kunt scrollen. En tenzij je van discoverlichting houdt kun je zes van deze scènes eigenlijk wel schrappen. Het is veel te druk, zelfs met de aanpasbare snelheid op een zo laag mogelijke stand. Je houdt dus eigenlijk twee scènes over die veel rustiger zijn, waarbij de lampjes langzaam fonkelen en echt voor die fijne, warme kerstsfeer zorgen. De helderheid en snelheid kun je volledig aanpassen. Wie dat wil kan natuurlijk ook de lampjes gewoon laten branden en niet voor een scène kiezen. Dan heb je de ouderwetse kerstboomverlichting zoals je oude lampjes, maar dan in een slimme variant.

LSC Smart Connect Multi Color Smart Lights

Vind je witte kerstlampjes maar saai? Dan kun je losgaan met de Multi Color Smart Lights. Deze verlichtingsketting kan geen wit licht weergeven, maar enkel kleur. De hoeveelheid kleuren is echter beperkt. Je hebt rood, geel, groen, lichtblauw, donkerblauw, paars en een ondefinieerbare lichte kleur. Dat is het eigenlijk wel. Je hebt geen verschillende kleurtinten tot je beschikking zoals bij de slimme kerstverlichting van Lidl. Wederom heb je bij dit model verschillende scenes tot je beschikking waarvan de meeste veel te druk zijn. Je kunt kiezen om alle kleuren voor een scène te gebruiken, maar ook een enkele kleur. Helaas is de snelheid van de scènes bij dit model niet aanpasbaar en zijn de meeste dan ook niet geschikt om standaard te gebruiken. Ook hier zijn er hooguit twee scènes die goed te gebruiken zijn. De rest is veel te druk. Apart is wel dat de hele interface van de app bij deze kleurketting compleet anders is dan bij het model met warm wit licht.

LSC Smart Connect en de andere Tuya-apps

Zoals we gewend zijn van LSC Smart Connect is er wederom ondersteuning voor Google Assistant en Amazon Alexa. Je kunt de kerstboom dus ook met je stem aan- en uitzetten via je favoriete stemassistent. Via de LSC Smart Connect-app of een andere Tuya-app kun je automatiseringsregels maken volgens een als/dan-principe en heb je ook mogelijkheden om deze verlichtingskettingen te gebruiken in combinatie met andere slimme producten van LSC Smart Connect. Een timer behoort ook standaard tot de mogelijkheden, dus je kunt het geheel op vaste tijden aan- of uitzetten. Uiteraard kan dit ook zelf met één druk op de knop. Daarnaast is er een mogelijkheid om de lampjes van kleur te laten veranderen op de maat van de muziek. Hiervoor gebruikt de app de microfoon van je smartphone. Het is grappig om eens te proberen, maar stel je er niet teveel van voor.

LSC Smart Connect app

Je kunt natuurlijk gewoon de LSC Smart Connect-app gebruiken. Wij hebben ook de Smart Life-app even geprobeerd. In deze app kun je in feite alle slimme producten van de winkelketens Action, Kruidvat, HEMA en Lidl door elkaar gebruiken. We waren verrast dat de interface van de Warm White Smart Lights zo verschillend was in vergelijking met de Multi Color Smart Lights. Zou een andere app een andere interface geven? Nee dus. Ook in de Smart Life-app blijf je de twee verschillende interfaces houden.

Goedkoop, maar met kanttekeningen

De LSC Smart Connect Multi Color Smart Lights en de Warm White Smart Lights zijn de goedkoopste slimme kerstlampjes op de huidige markt. En daarnaast zijn ze ook nog eens binnen en buiten te gebruiken, waardoor ze eigenlijk multifunctioneel inzetbaar zijn. Toch zijn ze niet voor iedereen even geschikt en dat komt door de beperkte mogelijkheden. Je hebt in beide gevallen ongeveer acht scènes tot je beschikking, waarbij driekwart veel te druk is. Daarnaast is het kiezen uit of een witte verlichtingsketting of een kleurenketting. De slimme kerstverlichting van de Lidl kan het allebei. Wit licht én 16 miljoen kleuren. Bij LSC Smart Connect is het of wit licht met de Warm White Smart Lights of kleuren met de Multi Color Smart Lights. En bovendien kan deze slechts een handjevol kleuren weergeven.

LSC Smart Connect app

Onze voorkeur gaat dan ook uit naar de Warm White Smart Lights van deze twee producten. Deze verlichtingsketting geeft mooie en warme wittinten en de snelheid van de scènes is aanpasbaar, waardoor je deze helemaal naar wens kunt afstellen. Niet alle scènes zijn bruikbaar, maar met de sliders voor snelheid en helderheid kun je het geheel goed aanpassen. Houdt wel rekening met de lengte. Je hebt echt een flinke kerstboom nodig om de bijna 40 meter aan lampjes kwijt te kunnen. De Multi Color Smart Lights zijn we iets minder te spreken over. De meeste scènes gaan veel te snel, waardoor je de hele maand december een discoshow in huis hebt. En vreemd genoeg is de snelheid bij de kleurenverlichtingsketting niet aanpasbaar. Daarnaast zijn er maar een handjevol kleuren om uit te kiezen. Wellicht zijn de Warm White Smart Lights leuk voor binnen in de kerstboom en de Multi Color Smart Lights voor buiten. Dankzij ip44 zijn ze tenslotte ook buiten te gebruiken. Dan kan de hele buurt meegenieten met een vrolijke kerstdiscoshow in de tuin. En we kunnen natuurlijk wel wat vrolijkheid gebruiken in deze tijden.

Conclusie

Ga jij dit jaar voor een slimme kerstboom met kerstverlichting van LSC Smart Connect? Onze voorkeur gaat uit naar de Warm White Smart Lights. Deze geven een warm wit licht af en de snelheid van de scènes is aanpasbaar. Zorg wel voor een flinke kerstboom, want je moet er 400 lampjes, oftewel 39,9 meter in kwijt. De Multi Color Smart Lights zorgen voor een hele drukke kerst dit jaar met discoverlichting in de kerstboom. Vind je dat helemaal geweldig? Dan zijn dit de lampjes voor jou. Wij vinden het jammer dat de snelheid van de scènes niet aanpasbaar is en dat de kleurenverlichtingsketting niet ook wit licht kan weergeven. Wel kan je kiezen voor enkele kleuren zonder scènes, maar ook dan gaat onze voorkeur uit naar warm wit licht in plaats van rood of blauw. Uiteraard kunnen smaken verschillen. De Warm White Smart Lights krijgen van ons een 8, de Multi Color Smart Lights een 6, gemiddeld een 7.

7.0
LSC Smart Connect kerstverlichting-product

Beoordeling
LSC Smart Connect Multi Color en Warm White Smart Lights

Pluspunten
 • Betaalbare slimme kerstverlichting
 • Warme wittinten van de Warm White Smart Lights
 • Kerstboom op afstand aan- en uitzetten
 • Binnen en buiten te gebruiken
 • Diverse scènes om uit kiezen
 • Bewegen op de maat van de muziek
Minpunten
 • Veel scènes te druk
 • Snelheid bij Multi Color niet te regelen
 • Grote kerstboom nodig bij Warm White
 • Slechts handjevol kleuren bij Multi Color
 • Kleur kan geen wit en wit kan geen kleur weergeven

Beoordeling LSC Smart Connect Multi Color en Warm White Smart Lights

Ga jij dit jaar voor een slimme kerstboom met kerstverlichting van LSC Smart Connect? Onze voorkeur gaat uit naar de Warm White Smart Lights. Deze geven een warm wit licht af en de snelheid van de scènes is aanpasbaar. Zorg wel voor een flinke kerstboom, want je moet er 400 lampjes, oftewel 39,9 meter in kwijt. De Multi Color Smart Lights daarentegen zorgen voor een hele drukke kerst dit jaar met discoverlichting in de kerstboom. Vind je dat helemaal geweldig? Dan zijn dit de lampjes voor jou. Wij vinden het jammer dat de snelheid van de scènes niet aanpasbaar is en dat de kleurenverlichtingsketting niet ook wit licht kan weergeven. Wel kan je kiezen voor een enkele kleur zonder scènes, maar ook dan gaat onze voorkeur uit naar warm wit licht in plaats van rood of blauw. Uiteraard kunnen smaken verschillen. De Warm White Smart Lights krijgen van ons een 8.0, de Multi Color Smart Lights een 6.0, gemiddeld komen we uit op een 7.0.

Reacties (11)