Arlo heeft een nieuwe versie van de Go uitgebracht. Deze slimme beveiligingscamera is het meest flexibele model in het assortiment van Arlo. De Arlo Go 2 heeft namelijk niet perse wifi nodig, maar kan overal gebruikt worden dankzij een simkaart. Dat opent de deuren naar nieuwe locaties om te beveiligen.
Mensen die ergens een caravan of camper hebben gestald of ergens een boot hebben liggen kennen het gevoel wel. Je dure aankoop heb je niet in het zicht en het liefst houd je toch een oogje in het zeil. Maar ja, een stalling ergens achteraf of een jachthaventje in the middle of nowhere, hoe doe je dat? En wat te denken van een vakantiewoning, stacaravan of gewoon achterin een grote tuin? Je hebt niet overal een wifi-netwerk tot je beschikking. Maak kennis met de Arlo Go 2. Deze slimme beveiligingscamera op een batterij kun je overal plaatsen, zelfs op plekken waar geen wifi-netwerk beschikbaar is. Je kunt namelijk een simkaart plaatsen en maakt gebruik van het 3g- of 4g-netwerk. In Nederland is er vrijwel overal mobiel internet en dat betekent dat je nu een slimme beveiligingscamera kunt plaatsen op plekken die voorheen eigenlijk niet mogelijk waren.
De Arlo Go 2 doet in feite niet zoveel anders als de andere beveiligingscamera’s van Arlo. Dit keer echter geen 4k-resolutie zoals bij de Arlo Ultra 2, maar een bescheiden 1080p-resolutie. Tweewegcommunicatie, nachtzicht in kleur, een geïntegreerde schijnwerper en een ingebouwde sirene zijn wel allemaal aanwezig. Uiteraard ontvang jij als gebruiker notificaties bij gebeurtenissen en via een Arlo Secure-abonnement krijg je gepersonaliseerde detectie met onderscheid tussen mensen, dieren en voertuigen en 60 dagen cloudopslag. Dat hoeft echter niet. Je kunt ook een micro-sd-kaart plaatsen voor lokale opslag van de beelden. De Arlo Go 2 lanceert op 1 juli 2022 voor een verkoopadviesprijs van 329,99 euro.
Design en installatie
De Arlo Go 2 is groter dan de andere camera’s in het assortiment van Arlo. Waar de batterijen van voorgaande camera’s soms net even te snel leegraken, vooral in de koude wintermaanden, daar is de behuizing nu echt een stuk groter om ruimte te maken voor de nieuwe XL-batterij. Verder is het wederom een typische Arlo-camera qua design met het grote witte omhulsel en de zwarte voorkant waar naast de camera ook de spotlight gehuisvest is. Achterop vind je een gat waar je de mount in kunt bevestigen en onderop een knop om de behuizing te openen voor toegang tot de batterij, simkaart en micro-sd-kaart. Ook vind je aan de onderkant een contactpunt voor de meegeleverde oplader. Het is wederom een stevig gebouwde beveiligingscamera die tegen een stootje lijkt te kunnen. Je kunt de camera gewoon binnen gebruiken, maar ook prima buiten. Regen is geen probleem.
Volgens Arlo kun je de Go 2 binnen vijf minuten overal installeren. En het is inderdaad ook niet moeilijk. Download de Arlo-app, voeg de Arlo Go 2 toe en volg de instructies. Tijdens de installatie kies je voor de simkaart of voor wifi. Arlo raadt aan om de installatie eerst via wifi te doen. De simkaart plaats je naast de batterij in een sleuf, waarna je de hele witte kap eroverheen kunt plaatsen. Ook de micro-sd-kaart kun je hier plaatsen voor de lokale opslag. De firmware update duurde wel even een tijdje, waardoor we die beloofde vijf minuten installatie niet gehaald hebben. Verder verliep de installatie vlekkeloos. In de doos wordt bevestigingsmateriaal meegeleverd, dus het is echt een compleet pakket. Je krijgt ook drie maanden toegang tot Arlo Secure, de abonnementsdienst van Arlo met toegang tot 30 dagen cloudopnamen, aangepaste activiteitenzones, slimme meldingen, rook- en co2-alarmdetectie en meer. Je hoeft daarna geen abonnement te nemen en kunt ook uitstekend met de micro-sd-kaart uit de voeten, maar het ontbreekt je dan ook aan slimme meldingen met onderscheid in mensen, dieren, voertuigen en andere vormen van beweging.
Arlo-app
De Arlo-app is, naast de app van Eufy Security, een voorbeeld hoe een dergelijke app moet functioneren. Je hebt het thuisscherm met verbonden camera’s waar je snel een liveview kunt openen, je hebt de Bibliotheek met alle gebeurtenissen en Modus waar je de beveiligingsregels snel kunt aanpassen. Eventueel kun je de instellingen van de camera wijzigen via het tandwieltje naast de liveview. Die zijn bij deze camera iets anders, omdat je nu naast de wifi- ook de simkaartstatus kunt vinden.
Het is gemakkelijk om de beveiligingsmodi te wijzigen. Jij kunt namelijk zelf kiezen hoe de camera moet reageren. Wil je notificaties ontvangen? Video’s opnemen? Moet de spotlight ingeschakeld worden? En wanneer mag de sirene gaan loeien? Dit kan je namelijk automatisch doen, maar ook via de liveview. Ik raad aan om dit te automatiseren, want de camera reageert wel trager via de liveview als de 3g/4g-verbinding niet optimaal is. Automatiseer je de sirene en de spotlight, dan gaat dit allemaal razendsnel via de camera zelf.
In gebruik
Thuis maakt de camera gewoon gebruik van het wifi-netwerk, maar neem je de camera mee? Dan schakelt deze vanzelf over naar de simkaart. Thuis via wifi hebben we geen enkel probleem met de camera. Het werkt allemaal precies zo als de Arlo Pro 4, Arlo Ultra 2 of de andere camera’s van het merk. Datgene wat dit model echt onderscheid is natuurlijk de simkaart. Dat moet geprobeerd worden en dus nemen we de camera een weekend mee op pad. Thuis in de tuin had de meegeleverde Vodafone Smart Sim namelijk nauwelijks bereik, maar dat kunnen we Arlo natuurlijk niet kwalijk nemen. Wel fijn overigens dat, ondanks dat de camera nauwelijks reactie leek te geven, de video’s wel opgenomen waren. Heb je dus even geen bereik, dan zijn er wel beelden. Die zul je sowieso wel hebben met een micro-sd-kaart waarbij alle beelden direct lokaal worden opgeslagen, maar ook via de cloud waren er achteraf toch wat beelden opgeslagen. Niet alles overigens, dus een goede verbinding met het mobiele netwerk is ook op een afgelegen plek echt van belang. Gelukkig is dat over het algemeen goed geregeld in Nederland, alhoewel er verschillen tussen providers zijn. T-Mobile werkt hier namelijk prima, Vodafone dus niet.
We zoeken daarom een parkeerplaats op in the middle of nowhere waar de Vodafone-simkaart wel goed bereik heeft. En de camera bleek te werken als een zonnetje. En wat bleek, zodra er een goede dataverbinding tot stand is gekomen werkt de camera vrijwel net zo snel als thuis via je wifi-netwerk. Je ontvangt snel notificaties en hebt ook snel de liveview te pakken om te kijken wat er aan de hand is.
Hoe dan ook, de Arlo Go 2 reageert eigenlijk precies zoals iedere andere beveiligingscamera. Heb je verbinding via een simkaart in plaats van wifi, dan kun je wat vertraging merken. Bij ons testmodel werd een simkaart van Vodafone meegeleverd. Het bereik daarvan is in mijn woonplaats niet fantastisch, maar op andere locaties werkte het weer prima. Zorg dus dat je weet welk netwerk in jouw omgeving goed bereik heeft. Je gebruikt de Arlo Go 2 toch met name in afgelegen gebieden en dus is het wel belangrijk of er een goede mobiele verbinding tot stand gebracht kan worden. De camera is overigens wel slim genoeg om je ingevoerde automatiseringen uit te voeren, ook als er nauwelijks bereik is. Heb je de sirene en de spotlight ook ingesteld? Dan worden eventuele inbrekers in je caravan of vakantiewoning gewoon in het felle licht gezet en weggejaagd met de luide sirene.
De beeldkwaliteit is goed. Verwacht geen topkwaliteit, maar een 4k-resolutie via de simkaart zou funest zijn voor je dataplan. De camera schakelt automatisch de resolutie wat terug als het bereik wat minder goed is. Dankzij de spotlight is nachtzicht wederom in kleur, wat echt een meerwaarde is. De Arlo Go 2 is in feite een Arlo Pro 4, maar dan met een iets lagere resolutie én de mogelijkheid om een simkaart te plaatsen.
Batterij en abonnement
Het enige puntje van zorg is de batterij. Wie vaker camera’s van Arlo gebruikt weet dat de batterij soms erg snel leeg kan raken. Nu zal dat in de zomer niet zo snel gebeuren, maar bij koudere temperaturen moet je soms iedere maand opladen. De Arlo Go 2 beschikt daarom al over een XL-batterij, omdat Arlo ook wel weet dat dit voor veel consumenten een zorg is. Tijdens de testperiode hebben we de camera natuurlijk volop gebruikt, maar via de simkaart raakt de batterij toch aardig snel leeg. Mogelijk moet je er rekening mee houden dat je de batterij toch na twee maanden alweer op moet laden tijdens de koude maanden. Voor een afgelegen gebied is dat natuurlijk niet ideaal, maar een echte conclusie kunnen we hier nog niet aan verbinden. Daar is de testperiode te kort voor.
Een ander minpunt is het abonnement op Arlo Secure. Je krijgt drie maanden gratis bij aanschaf van de camera. Je kunt de Arlo Go 2 daarna zonder abonnement gebruiken en beelden opslaan via een micro-sd-kaart. Dat werkt best aardig. Je mist echter wel heel veel slimme functionaliteiten, waardoor je je haast gedwongen voelt om toch een abonnement te nemen. En dat gaat wel geld kosten. Een abonnement kost 2,99 euro per camera of 9,99 euro voor onbeperkte camera’s per maand.
Conclusie
Heb je een slimme beveiligingscamera nodig op een afgelegen plek? Dan zit je met de Arlo Go 2 helemaal goed. Toegegeven, er is weinig concurrentie op het gebied van consumentenbeveiligingscamera’s met een simkaart, maar door de goede kwaliteit van dit model hoef je verder ook niet te twijfelen welke je moet nemen. De prijs van 329 euro is fors, maar de goede beeldkwaliteit, de spotlight, sirene en de flexibiliteit van wifi en simkaart maken erg veel goed. De batterij is wel een puntje van zorg en het niet verplichte, maar deels noodzakelijke abonnement moet je ook voor lief nemen.
8.5
Beoordeling Arlo Go 2
Pluspunten
Wifi- en 3g/4g via simkaart
Prima beeldkwaliteit
Binnen en buiten te gebruiken
Nachtzicht in kleur
Spotlight en sirene
Minpunten
Batterij voldoende capaciteit?
Abonnement niet verplicht, maar deels noodzakelijk
Aanschafprijs
Beoordeling Arlo Go 2
Heb je een slimme beveiligingscamera nodig op een afgelegen plek? Dan zit je met de Arlo Go 2 helemaal goed. Toegegeven, er is weinig concurrentie op het gebied van consumentenbeveiligingscamera's met een simkaart, maar door de goede kwaliteit van dit model hoef je verder ook niet te twijfelen welke je moet nemen. De prijs van 329 euro is fors, maar de goede beeldkwaliteit, de spotlight, sirene en de flexibiliteit van wifi en simkaart maken erg veel goed. De batterij is wel een puntje van zorg en het niet verplichte, maar deels noodzakelijke abonnement moet je ook voor lief nemen.
Reacties (1)