Reolink kondigt tweetal outdoor bewakingscamera’s met offline opslag aan

25 september 2020 2 Minuten 0 Reacties
Reolink RLC-810A

Reolink heeft twee nieuwe outdoor beveiligingscamera's aangekondigd. Ook komen er combipakketten voor beide camera's.

Reolink roemt vooral het feit dat opgenomen videomateriaal volledig offline kan worden opgeslagen.

RLC-510A en RLC-810A

De RLC-510A en 810A zijn de meest eenvoudige leden die aan de familie worden toegevoegd. De 510A is een vrij eenvoudige camera met een adviesprijs van 88 euro. Daarvoor krijg je een sensor met een 5 megapixel-resolutie en een gezichtsveld van 80 graden. De camera kan onderscheid maken tussen bijvoorbeeld personen en voertuigen en labelt opnamen ook als zodanig, zodat ze bij het terugkijken makkelijk gevonden kunnen worden. Het model beschikt over microfoons zodat direct omgevingsgeluid wordt opgevangen. Met achttien infraroodleds moet nachtzicht tot 30 meter mogelijk zijn. De camera gebruikt slechts één kabel waarover zowel stroom als data verstuurd worden. Het opslaan van beelden kan op een MicroSD-kaartje, maar er kan ook een NAS-systeem gebruikt worden.

De RLC-810A is in feite dezelfde camera, maar dan met wat betere specificaties. Voor dit model ligt de adviesprijs op 131 euro. Met name de opnamekwaliteit is beter. De camera kan namelijk in 4K-resolutie filmen en heeft met 97 graden een wat breder gezichtsveld. Verder is de 810A gelijk aan zijn goedkopere broertje. Zo is er op beide modellen een timelaps-functie aanwezig, waarmee de dag in één minuut kan worden teruggekeken. Ook zijn ze aardig weerbestendig en dragen ze daarom een IP66-certificaat. Tenslotte kunnen beide camera’s overweg met de Google Assistent, waarmee onder ander feeds live kunnen worden opgeroepen op mobiele apparaten of tv’s.

RLK8-510B4-A en RLK8-810B4-A

De RLK8-510B4-A en 810B4-A zijn combipakketten voor bovengenoemde camera’s. In beide gevallen worden vier exemplaren van de respectievelijke modellen geleverd in combinatie met een netwerkvideorecorder. Deze recorder kan in totaal tot acht kanalen tegelijkertijd opnemen en heeft een ingebouwde harde schijf van 2 terabyte voor het opslaan van videomateriaal. In totaal kan tot 12 terabyte aan externe opslag worden aangesloten op de recorder. Op deze manier wil Reolink garanderen dat de camera’s hun opnamen altijd kunnen wegschrijven. Met de Reolink-app kunnen meerdere feeds tegelijkertijd worden bekeken. Ook kunnen gebruikers bewegingsalerts ontvangen, terugspoelen en opnamen inplannen.

Het RLK8-510B4-A-combipakket gaat 627 euro kosten en het RLK8-810B4-A-pakket 823 euro. De camera’s en combipakketten zijn vanaf nu te bestellen.

Reacties (0)