Philips Hue lampen synchroniseren met je Samsung tv kost 130 euro

05 januari 2023 3 Minuten 0 Reacties
Philips Hue Sync TV-app 1

Signify heeft vandaag een aantal nieuwe Philips Hue-producten aangekondigd, waaronder een speciale app voor Samsung tv's. Met deze app kun je jouw Philips Hue-lampen synchroniseren met content op jouw Samsung tv, maar dat kost je wel 130 euro.

De belangrijkste introductie van Signify is de Philips Hue Sync TV-app voor Samsung-tv’s. Met de nieuwe app kunnen filmliefhebbers en gamers genieten van een lichtsynchronisatie-ervaring met alles wat ze op de Samsung tv bekijken of afspelen, inclusief native apps zoals Netflix en Disney+.

Dat bestaat toch al? Ja, Philips tv (TP Vision) heeft al de mogelijkheid om Hue-lampen te koppelen aan je televisie en mee te laten spelen met content op tv, en Signify heeft natuurlijk al de Philips Hue Play HDMI-synchronisatiebox die gekoppeld kan worden aan je televisie. Nadeel van dit apparaat is echter dat alleen bronnen die aangesloten worden op het apparaat de Hue-lampen laten meespelen. Native apps op je televisie, zoals die van Netflix, werkten niet met Hue.

Met de Philips Hue Sync TV-app moet Philips Hue verlichting met daadwerkelijk alles wat op je Samsung-televisie wordt getoond gesynchroniseerd worden. Daar moet echter wel voor betaald worden en dat is bijna net zoveel als de prijs van de Philips Hue Play HDMI-synchronisatiebox. Je kunt de app namelijk aanschaffen voor 130 euro.

De nieuwe Philips Hue Sync TV-app biedt verschillende aanpassingsmogelijkheden: gebruikers kunnen de intensiteit van de synchronisatie- ervaring instellen, de helderheid van de lampen aanpassen, de video- of gamemodus selecteren, automatisch starten inschakelen, en meer. Je kan de beste thuisbioscoopervaring creëren door een entertainmentzone te maken in de Philips Hue-app op je mobiele apparaat – zo kan je de lampen selecteren die je wil synchroniseren en deze vervolgens naar de juiste plaats en hoogte slepen ten opzichte van je tv-toestel. De app ondersteunt alle beeldformaten zoals 8K, 4K en HDR 10+.

De Philips Hue Sync TV-app is te downloaden op 2022 en nieuwere Samsung QLED-tv’s in de Q60- reeks of hoger. De app kan worden aangekocht en gedownload op individuele tv’s in de Samsung TV- app store. Of de app later ook naar andere smart tv’s komt is nog niet bekend.

Nieuwe buitenlampen en schakelaars

Signify kondigt daarnaast ook een aantal nieuwe producten aan. De Philips Hue Resonate wandlamp (119,99 euro) heeft een strak zwart design en geeft warm tot koel wit en gekleurd licht dat naar beneden schijnt in elke buitenruimte. De wandlamp kan kleur geven aan veranda’s of patio’s of een warm welkom creëren voor gasten wanneer het in de buurt van de voordeur wordt geplaatst. Het licht kan worden versmald met de meegeleverde clip om het uiterlijk van de lichtdriehoek te personaliseren, perfect voor smallere muren of pilaren.

De Philips Hue Tap dial switch is nu verkrijgbaar met een nieuwe ronde mini-houder (49,99 euro) als alternatief voor de vierkante muurbevestiging. De mini-houder is kleiner dan de standaardbevestiging en geeft je ook de flexibiliteit om de draadloze afstandsbediening overal te monteren: aan de muur zoals een gewone lichtschakelaar, aan kasten of op magnetische oppervlakken zoals de koelkast.

Reacties (0)