Marantz lanceert CINEMA 30 av-receiver

30 januari 2024 2 Minuten 0 Reacties
Marantz Cinema 30 1

Marantz introduceert de CINEMA 30, een av-receiver voor hoogwaardig bioscoopgeluid thuis. De CINEMA 30, verkrijgbaar in zwart of zilvergoud, combineert de nieuwste generatie van de patrijspoort van Marantz met een nieuw industrieel ontwerp op basis van een meerlaags chassis met daarin veel koper. De zijverlichting op de behuizing kan naar wens worden in- of uitgeschakeld. Het voorpaneel kan open worden geklapt en verbergt de minder vaak gebruikte functies. Door de verlichte toetsen is de aluminium afstandsbediening ook in het donker gemakkelijk te gebruiken.

De kern van de CINEMA 30 bestaat uit een symmetrische, monolithische versterker. Het versterkerkanaal is op een aparte printplaat exact tegenover de voedingen gemonteerd en levert strak vermogen, vrijwel zonder vervorming. Met elf versterkingskanalen levert de CINEMA 30 voldoende vermogen voor de meest uiteenlopende luidsprekerconfiguraties. De geïntegreerde 13.4-kanaals signaalverwerking met een selecteerbare voorversterkerstand maakt het mogelijk een externe eindversterker toe te voegen en daarmee ook te voldoen aan de eisen van een veeleisende thuisbioscoop.

Natuurlijk heeft de Marantz Sound Master in het Japanse Shirakawa alle aspecten van de eindversterking, voeding en signaalpaden zorgvuldig getuned. Dit voor de best mogelijke geluidskwaliteit bij alle mogelijke configuraties van broncomponenten en geluidsmodi. Om de karakteristieke warmte en muzikaliteit te garanderen worden alle digitale en analoge signalen door de Marantz HDAM SA-2 voorversterkingstrap geleid.

De CINEMA 30 moet aan hoge verwachtingen voldoen. Dit doet hij onder andere door middel van de nieuwste en krachtigste Analog Devices SHARC dual DSP-chipset gekoppeld aan geavanceerde 32-bits ESS Sabre DAC’s voor digitaal-naar-analoog-omzetting met speciaal ontwikkelde jitter-onderdrukking. Dit levert een digitaal platform op dat alle vormen van binnenkomende audio-informatie, van stereo met hoge resolutie tot de nieuwste vormen van meeslepende audio, waaronder Dolby Atmos, IMAX Enhanced, DTS:X Pro en Auro 3D, decodeert en verwerkt.

Voor de best mogelijke resultaten ongeacht luidsprekerconfiguratie of luisteromgeving combineert CINEMA 30 dit met Audyssey MultEQ XT32. Een ruimte-optimalisatie functie op basis van automatische kalibratie van luidsprekerformaten, -afstanden, niveau-aanpassing en meer. De microfoon voor de Audyssey kalibratie is inbegrepen.

Dirac Live kalibratie is als optie leverbaar en omvat Dirac Live Bass Control voor volledig geoptimaliseerde integratie van de lage frequenties voor tot vier onafhankelijke subwoofers. Dit zorgt ook in de meest uitdagende ruimteomstandigheden voor een perfect coherente basrespons.

Elk van de zeven HDMI-ingangen ondersteunt 8K-video. Diverse analoge en digitale ingangen, gekoppeld met geoptimaliseerde functies voor custom install, zorgen ervoor dat de CINEMA 30 aan alle mogelijke toepassingen kan worden aangepast. Natuurlijk ondersteunt CINEMA 30 ook het HEOS multi-room platform voor het hele huis. Dit biedt toegang tot allerlei streaming-content, in één gebruikerservaring geïntegreerd. Naast HEOS bieden Spotify Connect, AirPlay 2 en Bluetooth toegang tot een zo breed mogelijk scala aan mobiele apparaten en toepassingen. En ook werkt CINEMA 30 met spraakassistenten als Alexa, Google of HomePod.

De nieuwe Marantz CINEMA 30 is beschikbaar vanaf maart 2024 voor €4500,- met 5 jaar garantie.

Reacties (0)