Microchip Pet Door Connect heeft besturing via nieuwe app van SureFlap

04 april 2017 1 Minuut 1 Reacties
Sureflap

SureFlap staat bekend om zijn voor huisdierenbezitters gemaakte gadgets. Deze zomer brengt de Britse fabrikant de Microchip Pet Door Connect op de markt; hun eerste huisdierluik dat via een app te besturen is.

SureFlap introduceerde al eerder een aantal huisdierluiken – bedoeld voor katten en kleine honden – om in de deur te installeren, maar een model dat via een app bestuurd kan worden ontbrak nog. De voorgaande luiken openden namelijk voor huisdieren met een microchip of een halsband met RFID. Die afkorting staat voor Radio-frequency Identification, een identificatieproces aan de hand van radiogolven, dat ook gebruikt wordt op bijvoorbeeld chipkaarten.

Microchip Pet Door Connect is eerste met app

De Microchip Pet Door Connect is nu voorzien van een app, waarbij de eigenaar het luik via een druk op de knop zelf kan openen en sluiten. Er kan daarnaast een avondklok ingesteld worden, om bijvoorbeeld je huisdieren op bepaalde tijdstippen binnen te houden, en je kan er tevens voor zorgen dat er notificaties naar je telefoon gestuurd worden op de momenten dat je huisdieren binnenkomen of weggaan. Tot slot kun je alle informatie ook delen met de telefoon van een oppas die tijdelijk op je huisdieren let.

De nieuwe app werkt niet met de oudere smart producten, maar SureFlap belooft dat er straks een upgrade gaat komen. De Microchip Pet Door Connect bestaat uit het luik en een smart hub. Voor Engeland is een prijs van 159.99 Britse ponden (ongeveer 185 euro) aangekondigd. Het luik en de hub komen ook apart verkrijgbaar voor respectievelijk 120 pond (140 euro) en 50 pond (ongeveer 58 euro).

Reacties (1)