Deze Android-apps helpen je aan de slimste lifehacks

16 juli 2022 7 Minuten 0 Reacties
Android widgets

Heb je een gek probleem, of een fout gemaakt die je wil herstellen? Soms weet je dat er vast wel een makkelijke oplossing is, maar kom je er niet op. Deze apps met lifehacks helpen je.

Ben je iemand die regelmatig Oma weet Raad raadpleegt? Of ben je op vakantie en zoek je de beste manier om die Nutella-vlek uit je witte t-shirt te krijgen? Lifehacks zijn, zoals de naam al doet vermoeden, van toepassing op alles in het leven. Het zijn dingen waarvan je denkt: ‘Als ik die nou op school had geleerd in plaats van de stelling van Pythagoras..” Gelukkig zijn er genoeg apps die je alsnog van die handige levenswijsheden en lifehacks kunnen voorzien.

Lifehacks

Een lifehack is een truukje of een manier van denken waardoor je vaak in een handomdraai een probleem kunt oplossen. Die fles wijn die je op vakantie kocht, terwijl je helemaal geen kurkentrekker op je hotelkamer hebt? Die manier om een diep kaarsje aan te steken zonder je handen te verbranden (spoiler: spaghetti)? Er zijn apps die je aan al deze tips helpen en waarbij je ook nog handig kunt zoeken op onderwerp, naast dat ze je ook meldingen kunnen sturen om je op willekeurige momenten te verblijden met een leerzame lifehack. Dit zijn goede voorbeelden van zulke apps.

Life Hacks

De meest voor de hand liggende app is Life Hacks. Dit is waarschijnlijk één van de meest complete lifehack-apps die bestaan. De hacks zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, waarbij je bijvoorbeeld lifehacks kunt krijgen over studeren, eten, het ouderschap en geld besparen. De app heeft een heel leuk design met grappige animaties om het eenduidig te houden. Net als bij andere lifehack-apps zijn sommige lifehacks heel suf, zoals ‘zet altijd peper en zout op tafel. Zelfs als je zeker weet dat je eten het niet nodig heeft, dat is wel zo netjes.’ Maar ook een lifehack waar je echt iets aan hebt, zoals hoe je het beste kunt berekenen hoeveel drank je moet halen voor een feestje: ga uit van 2 drankjes per uur. 

Deze app krijgt vaak updates en je hoeft er niet eens voor in te loggen, waardoor je hem meteen na downloaden kunt gebruiken. Kies je er echter wel voor om met Google in te loggen, dan kun je de beste lifehacks opslaan. Er is wel een nadeel aan Life Hacks, dat is dat veel tips bestaan uit kleine artikelen met meerdere tips, waardoor je iets minder makkelijk van tip naar tip swipet dan je zou verwachten. Ook zitten er advertenties in deze app, maar het valt mee hoe aanwezig die zijn.

Life Hacks-app

De Life Hacks-app van Rstream Labs is in tegenstelling tot veel andere lifehack-apps in het Nederlands beschikbaar, maar we raden je aan om voor Engels te gaan als dat geen bezwaar is. Het is namelijk duidelijk een slechte vertaling, waarbij je onder andere zinnen tegenkomt als ‘Ik hacks af en toe’ en ‘eenvoudige telefoonhacks die je leven zullen verdelen in voor en na de hack’. Kortom, Engels is de beste optie in deze app, die er qua design wat rommelig uitziet.

Daarnaast is deze app echt voor visueel ingestelde mensen: mensen die liever een video kijken over hoe ze hun muur moeten kitten, dan dat ze een uitleg met tekst en plaatjes lezen. Er is ook echt geen uitleg in tekst, dus je moet wel de tijd nemen (en oordopjes bij je hebben) om de video’s te bekijken en te beluisteren. 

Life Hack Tips

Life Hack Tips is een wat cleaner uitziende lifehack-app, die hier en daar wel spelfouten heeft, maar wel met echte tips op de proppen komt en niet allerlei doorkliks (of doortiks). Hierbij is de categorieverdeling en het uiterlijk van de app wel wat stoerder. Je vindt hier echt tips om de overleven, dus niet zo snel een handige schoonmaaktip, al zitten die er ook wel bij. 

Je kunt een dagelijkse lifehack bovendien als melding op je telefoon krijgen, waardoor je elke dag weer iets bijleert dat later enorm van pas kan komen. De app is bovendien gratis te gebruiken en sommige mensen noemen de app ‘liefkozend’ een ideale vervanger voor het magazine op het toilet. Het Engels is niet altijd even sterk in deze app, maar de tips zijn er niet minder om.

Flush

Er zijn ook een paar apps die geen verzameling aan lifehacks bevatten, maar wel lifehacks zijn op zich. Flush is daar absoluut één van, want hij kan je op basis van je locatie binnen een paar seconden vertellen waar het dichtstbijzijnde openbare toilet is. Essentiële informatie als je buik ineens begint te grommen of je simpelweg veel water of ander drinken hebt genuttigd. Je hoeft niet in te loggen, je kunt na downloaden meteen zien waar je, nou ja, zelf kunt downloaden. Er staan meer dan 200.000 toiletten in de app, dus dat moet goedkomen.

Dark Sky

We zijn in Nederland allemaal een tikkeltje geobsedeerd met het weer. Dat is niet vreemd: het is een handig gespreksonderwerp en het weer in ons land is nu eenmaal wat meer veranderlijk dan dat op Ibiza. Veel mensen zweren bij Buienradar, maar voor mensen die niet zoveel met het weer bezig zijn is Dark Sky eigenlijk beter. Die app focust zich namelijk vooral op wat je aan moet trekken en wanneer je regen in je omgeving krijgt. Je kunt heel snel schakelen, omdat deze app je zo snel op de hoogte stelt. Zo kun je die grote regenbuien beter omzeilen. Ook deze app is gratis en je hoeft niet in te loggen, naast dat hij ook nog eens Nederlands is.

Grip

Niet iedereen vertrouwt deze app van ABN Amro zijn financiële gegevens toe, maar als je dat wel doet, dan heb je er wel een goede lifehack aan. Grip laat namelijk precies zien aan welke categorieën je geld opgaat. Hij kan je bovendien laten weten hoeveel geld je jaarlijks uitgeeft aan Netflix, Disney+ en andere abonnementen. Je kunt bovendien instellen hoeveel geld je wil uitgeven aan bepaalde categorieën, wat bijvoorbeeld handig is als je je uitgaven op het gebied van kleding wil beperken, of juist op het gebied van boodschappen.

Meer informatie

Lifehacks vind je dus zowel opgesomd in verzamel-apps, als dat er diverse apps bestaan die een lifehack op zich zijn. Vooral in die laatste categorie is de keuze reuze. Dat is bij de lifehack-verzamelaars ook wel het geval, alleen schieten deze snel door naar een rommelig geheel met te veel reclame, te veel verschillende lettertypes en te veel doorverwijzingen. Wil je meer handige apps weten? Lees dan ons artikel met handige apps voor smartphone en tablet.

Reacties (0)